Kursiyerler belgelenmeye devam ediyor

İnegöl Halk Eğitim Merkezi’nin 2013-2014 eğitim öğretim yılı kursları kapsamında önceki gün başlayan sertifika ve sergi programları, dün Edebey ve Yeniceköy Mahallelerinde devam etti. İlk tören Edebey Mahallesi’nde gerçekleştirilirken, 11 bayan kursiyer sertifika aldı.

Yayınlama: 16.05.2014
990
A+
A-

Edebey Mahallesi’nde yapılan sertifika ve sergi programına; Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve davetliler katıldı.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ








Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Bahri Aydın şunları söyledi: 2013-2014 eğitim öğretim yılında Edebey Mahallesinde açmış olduğumuz giyim-dikim kursumuzun sertifika töreni ve sergisinin açılışını gerçekleştireceğiz. Halk Eğitim Merkezi olarak 2 bin 11 değişik kursun 167 tanesini bu yıl gerçekleştirdik. Bu sayıyı ileriki yıllarda da arttırmayı hedefliyoruz. 15 bin kişiye sertifika ve 788 kursu bugün itibariyle açmış bulunuyoruz. Kurslarımızda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

 

SADECE ÇOCUKLAR İÇİN DEĞİL VELİLER İÇİN DE EĞİTİM

Edebey’deki okulun yapımına ilişkin konuşan Mehmet Baştürk şunları kaydetti: Bugün Edebey’de güzel bir program icra ediyoruz. Edebey’de bu okulumuzun inşasında uyguladığımız farklı sistemi de anlatmak istiyorum. Burada kaba inşaatın köy halkı tarafından yapılmasını sağlayıp, devamının da Milli Eğitim tarafından yapılacağını ifade etmiştik. Okulumuz 2 yıl önce hizmete girdi. Köy halkımız ve Milli Eğitim işbirliği yapmış ve çocuklarımız uzak mahallelere gitmekten kurtulmuştu. Okulda sadece çocuklar için eğitim öğretim yapılmıyor, anne babalar için de kurslar açılıyor. Anne-babaların genç yaşta yapmak isteyip yapamadıklarını bugün yapmalarını istiyoruz. Burada bu kardeşlerimiz de eğitim aldı. Ama biz bu kursu Edebey’de arttıralım, farklı alanlarda da eğitimler verelim. Çünkü anne babanın eğitimi varsa, çocuklar da eğitimli olacak. Türkiye eğitimli bir toplum haline gelecektir.

 

MİLLET OLARAK YASTAYIZ

Son olarak kürsüye çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit de yapılan açılışın hayırlı olmasını dileyip kursiyerleri tebrik etti. Yiğit, “Son 3 gündür millet olarak yastayız. Birçok vatandaşımız elim bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Ben millet olarak herkese baş sağlığı diliyorum” ifadelerinde bulundu.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Daha sonra ise hazırlanan serginin açılışı gerçekleştirildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.