Madde bağımlılığı ile mücadele

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Madde bağımlılığıyla mücadele konusunda Yeşilay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Dursun Ay tarafından, Turgutalp Anadolu Lisesi’nde seminer verildi. 8 okulda daha konu ile ilgili seminer düzenleneceği bildirildi.

Yayınlama: 05.12.2014
711
A+
A-

Öğrencilerin madde bağımlılığı konusunda, bilgilerini artırmak ve maddeye karşı mücadele konularında önemli bilgiler verildi.

 

İNEGÖL’ÜMÜZDE 8 OKULUMUZDA BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPACAKLA






Seminer öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren Turgutalp Anadolu Lisesi Müdürü Avni Okumuş, “Madde bağımlılığıyla mücadele konusu gerçekten son zamanlarda ihtiyacımız olan bir konu. Bu anlamda Yeşilay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Dursun Ay, İnegöl’ümüzde 8 okulumuzda bilgilendirme toplantıları yapacaklar. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE KONUSUNDA DEĞİŞİK ETKİNLİKLER İCRA EDİLECEK

Madde bağımlılığı ile ilgili komisyon kurduklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Madde bağımlılığıyla mücadele edilmesi için İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Ali Doğru başkanlığında bir komisyon kurduk. Bu komisyon tarafından madde bağımlılığıyla mücadele konusunda değişik etkinlikler icra edilecek. Bu konu da ilk olarak Yeşilay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Dursun Ay tarafından bir seminer verilecek. Biliyorsunuz maalesef uyuşturucu belası bütün dünyanın olduğu gibi ülkemizin de müzmin baş belalarından birisi. Bu bir özenti ile başlıyor. Önce sigara, sonrasında da sigaranın içerisine değişik uyuşturucu maddeleri koyuyorlar. Bu işin ilk başlangıcı sigara. Sigara içimi her okuldaki gençlerimizde var. Onu da göz ardı etmemek lazım. Demek ki bu işin başlangıcı maalesef bilerek veya bilmeyerek sigarayla başlıyor. Uyuşturucu belasına duçar olanların akıbetinin ne olduğunu, ne tür felaketlere sürüklendiğini, ondan sonra çırpınsa bile kurtulamadığını, hayatlarının heder edildiğini televizyonlardan görüyorsunuz. Bu durumlara düşmemek için çok dikkatli olmak lazım. Sadece sizler değil, sizler burada eğitim alıyorsunuz, bilinçli gençlersiniz. Bu bilgilendirmeyi alarak diğer gençlerin, dışarıda ki insanlarında bu kötülüklere düşmemesi, bundan korunma için sizler yardımcı olacaksınız. Bir insanlık vazifesi olarak siz bu kötü alışkanlıklara düşme meyilli olan insanlara da engel olmaya çalışacaksınız. Çünkü bizim değerlerimiz bunu gerektiriyor. Yani sizden biri bir kötülük gördüğünde onu önce eliyle düzeltsin, olamazsa diliyle düzeltsin. Bu bizim inancımızın içinde var olan bir şey. O nedenle biz istiyoruz ki, değerli hocalarımız aracılığıyla bu uyuşturucu ve sigara belasının ne kadar kötü bir şey olduğunu, bunlara bulaşanlarının sonlarının ne olduğunu gençlerimiz iyice bilsinler ve öğrensinler. Bu anlamda ilk olarak 8 lisemizi programa alabildik. 2 gün içinde bu seminerler verilecektir. İleriki zamanlarda kalan diğer liselerimize öncelik olmak kaydıyla diğer okullarımızda da bu tür seminerler verilecek” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş