Mobilyada ‘gelecek’ var

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği(İMOS) Başkanı Mustafa Akyol Dört çelik Endüstri Meslek Lisesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Yayınlama: 26.05.2014
885
A+
A-

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Akyol; Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldiği etkinlikte mobilya sektörünün bugünü ve yarını hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

 

İnegöl’ün mobilya ile büyüdüğünü ve daha da büyüyeceğinin altını çizen Akyol konuşmasında “İnegöl’de meyve sandığı, sandalye üretimi ile başlayan mobilyacılık bugün dünya standartlarında üretim yapan tesislerimiz ile yoluna güçlenerek devam ediyor. Ben de babamın yanında meyve sandığı çakarak bu işe başladım bugün geldiğimiz nokta sizler için bir hedef ve ufuk olmalı. Sizler de okulda aldığınız bu bilgileri çok gecikmeden sanayide çalışarak pratikle birleştirmelisiniz. Sanayiye ne kadar erken girerseniz o kadar önden yol almış olursunuz bence yaz tatillerinde veya okulun olmadığı her gün sanayiye girip o havayı teneffüs edip sektörde yerinizi almaya başlayın. Eğer sektöre erken girip istediğiniz hedef için sabırla ve sürekli çalışırsanız eninde sonunda ona ulaşırsınız. Önemli olan istikrarlı bir şekilde hedefe dönük hamleler yapmaktır” dedi.






 

İnegöl’ün müteşebbis bir ruha sahip olduğunu belirten Başkan Akyol “İnegöl’de şu an firma sahibi olan pek çok arkadaşımız daha önce başka firmalarda çalışıyorlardı. Kente nüfuz etmiş müteşebbis hava insanların hızlı bir şekilde yol almasına vesile oluyor. Bugün siz burada oturuyorsunuz belki 5 -10 sene sonra siz konuşacak başka arkadaşlarınız sizi dinleyecek. İnegöl hızla giden bir tren, 2023 için 1 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bu trene binip ilerlemek ya da durup bu trenin gitmesini izlemek sizin elinizde. Trene binende binmeyende kendi tercihidir” diye konuştu.

 

İnsanların gençken bazı konularda daha az düşündüğünü söyleyen Mustafa Akyol “Öğrencilik yıllarında önemli olan konular insana önemsiz geliyor. Bir abiniz olarak size tavsiyem arkadaşlarınıza dikkat edin ve hayatı ciddiye alın. İnsanlar arkadaşlarının kaderinden pay alırlar. Siz doğru insanlarla arkadaş olursanız sizde doğru olursunuz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Akyol, öğrencilerden gelen istekleri de not aldı ve takipçisi olacağını belirtti. Daha sonra mobilya atölyelerini gezen Başkan Akyol, okul yöneticilerinden eksikliklerle alakalı bilgi aldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş