NURİ PAKDİL İMAM HATİP ORTAOKULU YETİMLER İÇİN HEDEF ARTTIRDI

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesi kapsamında geçtiğimiz yıl 12 yetimin bakımını üstlenen Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu, sayıyı bu yıl 25’e çıkartmak için çalışmalarına başladı.

Yayınlama: 02.11.2016
5.805
A+
A-

Dün okul çok amaçlı salonunda düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaban, İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, Okul Müdürü Mehmet Katırcı, öğretmenler ve sınıf temsilcileri katılım gösterdiler. Proje kapsamında geçtiğimiz yıl Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu’nda bakımı üstlenilen yetim sayısı 12 iken rakamın bu yıl öğretmenler ve öğrenciler vasıtasıyla 25’e taşınması hedefleniyor.

 

MERHAMETLİ BİR NESİL YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ






Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH arasında imzalanan protokol sonucunda 4 yıldır sürdürülen projeye destek vermenin büyük bir mutluluk olduğunu belirten Okul Müdürü Mehmet Katırcı, “Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu olarak geçen yıl projeye en büyük desteği vermeye gayret ettik. Bu yıl da vermiş olduğumuz desteği daha da yukarılara taşıyarak daha çok yetime sahip çıkmayı hedefliyoruz. Bizler yetimlere sahip çıkarak aslında bir yetimin ihtiyaçlarını karşılamış olmuyoruz, aynı zamanda sizlerin iyi bir eğitim almasını, sizlerin geleceğimizde söz sahibi olacak bireyler olduğunuzdan dolayı merhametli, fedakâr ve başkasını düşünebilen bir nesil olarak yetiştirme bizim en büyük hedefimiz. Bizim sayemizde bir yetimin eğer bir yıllık ihtiyacı karşılanmış olursa bununla büyük bir mutluluk duyarız” dedi.

 

MÜSLÜMANSAK YETİMLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı ise dünyada 400 milyon yetimin bulunduğunu belirterek; “Bu yetimlerin hepsi sahipsiz, hepsi gözlerini ve ellerini açmış bizlerden yardım talep etmektedir. Peygamber Efendimiz, ‘Kim bir yetimin başını okşarsa, elinin değdiği her bir saç tanesi kadar onun günahları af olunur ve o kadar da sevap yazılıyor. Yine dertlerinizin bitmesini, dileklerinizin ve isteklerinizin kabul olmasını istiyorsanız, bir yetimi barındırın’ diye buyuruyor. Peygamberimiz, başka bir Hadis-i Şerifinde, ‘Kim bir yetime bakarsa benimle o cennette yan yana komşu olacağız’ diye buyurmaktadır. Kur’an-ı Kerim de ise yetimlerle ilgili 23 tane ayet var. Müslüman olmamamız hasebiyle bizim bu yetimlere sahip çıkmamız gerekmektedir. Nitekim de elimizden geldiği kadarıyla sahip çıkıyoruz. Milli eğitim Bakanlığımız olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz önümüzdeki bütün engelleri kaldırarak çalışmalarımız için yol açıyor. Çalışmalarımıza verdiğiniz desteklerden dolayı yetim ve mazlumlar adına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

ÇALIŞMANIN DEVAM ETMESİNİ UMUT EDİYORUZ

Son olarak söz alan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaban ise, İHH ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle okullarda ‘Her Sınıfın bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyasının uygulandığını söyledi. Kaban, “Protokol gereği kampanyayı ilçemizde bu sene de devam ettiriyoruz. Projenin başlangıcını Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu’nda yapıyoruz. Çalışmaların tüm okullarımızda devam etmesini umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş