Öğrenciler satranç turnuvasına başladı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Satranç Turnuvası start aldı.

Yayınlama: 10.05.2016
709
A+
A-

Dün saat 13.00’da İlçe Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuva açılış programına Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, okul müdürleri, satranç sevdalısı çocuklar ve vatandaşlar katılım gösterdiler.

 

ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ DE TURNUVADA YER ALDILAR






Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, “Bugün satranç turnuvamızın startını veriyoruz. Turnuvaya katılan herkese teşekkür ediyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediğimiz turnuvaya ev sahipliği yapıyoruz. Federasyon ve İl Müdürlüğü programına da dâhil edildiği için resmi bir müsabaka. Burada derece alan öğrencilerimiz İnegöl’ü Bursa’da ya da Türkiye genelinde temsil etme şansına sahip olacaklar. Yaklaşık 250 öğrenci yarışacak. Bunların arasında anasınıfı öğrencileri var. Bu da enteresan ve güzel bir gelişme. Zekâ gelişimi için çok önemli olan bu spor dalının anasınıfından itibaren yapılması sevindirici bir durum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Böyle bir spor dalına gönül vermiş olmanız çok güzel, hepinizi tebrik ediyor başarılar diliyorum” dedi.

 

57 OKULDAN 260 ÖĞRENCİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Öğrencilerimizin zekâlarını ve bilgilerini geliştirecek bir etkinlik düzenliyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, eğitim öğretim yılı boyunca bir planlama çerçevesinde takvim oluşturup bu takvime göre çeşitli sosyal, kültürel, sportif etkinlikler düzenliyoruz. Bunların arasında çeşitli bilgi-kültür yarışmaları olduğu gibi böyle sportif etkinlikler de var. Bu da onlardan bir tanesidir. Bu etkinlikleri çeşitli kurum kuruluş ve okullarla organize ediyoruz. Bugün toplamda 57 okulumuzdan 260 öğrencimiz bu turnuvada yarışacaklar. 2 ulusal olmak üzere toplam 10 hakem arkadaşımız nezaretinde turnuva gerçekleşecek. Bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu ifade ederek çocuklarımızın bu tür etkinliklere yoğun ilgi göstermelerini istiyorum. Emeği geçen, ilgi gösteren herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL’ÜN ADI BAŞARILARLA ANILIYOR

Son olarak söz alan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ise, “Düzenlenen bu turnuvada katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Salona girdiğim zaman öğrencilerimizi böyle görünce çok duygulandım. İnegöl’ümüzde çok güzel etkinlikler yapılıyor ve bu etkinliklerin semerelerini almaya başladık. Artık içimizden Türkiye şampiyonları, bölge şampiyonları, il şampiyonları çıkıyor. Bu bize gurur veriyor. Programda emeği geçen tüm sporcularımıza, antrenörlerine, okul müdürlerine ve velilerine teşekkür ediyorum. İnegöl’ün adı artık Türkiye genelinde çok rahat şekilde duyuluyor” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından satranç turnuvasının startı verildi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş