Okuyanlar ödüllerini aldı

Geçtiğimiz günlerde ‘Okul yolum, okuma yolum” projesi kapsamında birçok öğrenci sınava girmişti. 2 etap halindeki sınavlarının sonuçlanmasının ardından sınavda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Yayınlama: 13.05.2014
3.091
A+
A-

Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Bursa AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, İlçe Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Uğur Baş, İlçe İlli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

 

ÖĞRENCİLERİMİZ OKUDUKLARI 10 KİTAPTAN SINAV OLDULAR






Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, ‘Okul yolum. Okuma yolum” projesi ile ilgili bilgiler vererek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül himayesinde 6 yıl önce Türkiye genelinde başlatılan ‘Türkiye Okuyor’ projesi çerçevesinde bizde İnegöl’de, ‘İnegöl okuyor ve yarışıyor’ kampanyası yapmaktayız. Bu yıl da servisle taşıma merkezlerine gelen öğrencilere yönelik okuma alışkanlığı geliştirmek ve zamanı iyi değerlendirmek için ‘okul yolum okuma yolum’ projesi düzenledik. Projeyi, Ekim ayında bin 120 ortaokul ile bin 138 lise öğrencisi arasında çalışma yaptık. Bu öğrencilerimize kitapların ve ödüllerin temini ile ilgili de Şahin Güven hayırseverimiz katkıda bulundu. Bu yarışmalarla öğrencilerimizin; kitap okumaya ve kitaba ilgi duyma konusunda proje hazırladık. Proje kapsamında öğrencilerimiz okuluna gelene kadar serviste kitap okudu. Öğrencilerimiz okudukları 10 kitaptan sınav oldular. Her okuldan ilk 3’e giren öğrencileri bugün ödüllendireceğiz. Ortaokul öğrencilerimizden 850 öğrenci bu yarışmaya katıldı. Lise öğrencilerimizden ise 126 öğrenci yarışmaya katıldı” dedi.

 

BURSA’NIN YARISI KADAR ETKİNLİKLERDE GÖREV ALMAKTADIR

Mehmet Baştürk, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Sınavlarda öğrencilere 50 soru soruldu. Sınavda 50 soruyu bilerek, tam puan öğrencilerimiz var. İnegöl’de farklı ve güzel şeyler yapılıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül himayesinde 6 yıl önce Türkiye genelinde başlatılan ‘Türkiye Okuyor’ projesi belki de hiç kesintiye uğramadan İnegöl’de yapılıyor. İnegöl’ün okuyarak, başarıya ulaşacağına inanıyorum. Çünkü geçen yıl yapılan YGS sınavlarında ulusal basında ‘çok kitap okuyanlar YGS’de başarılı oldu’ şeklinde manşet atıldı. Biz istiyoruz ki herkesin çantasında ve sehpasında kitap olsun. Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı çok düşük. Türkiye okuyorsa, İnegöl okuyacak ama İnegöl başarılı olacak. Yapılan eğitim yatırımları ve bu kitap okuma yarışmalarıyla İnegöl’ün iyi bir dereceye geldiğini ifade etmek istiyorum. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan geri kazanım sınavında İnegöl 17 ilçe arasında birinci oldu. Bunun yanında İnegöl, sportif ve kültürel etkinliklerde de dereceler alıyor. İnegöl, Bursa’nın yarısı kadar etkinliklerde görev almaktadır. Eğer Bursa başarılı oluyorsa, İnegöl’ün de katkısı olduğunu düşünüyorum.

 

ALLAH, PEYGAMBERİMİZE İLK OLARAK OKU DİYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’ün açıklamalarından sonra kürsüye çıkan İlçe Kaymakamı Ali Akça ise, “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz diyorum. Değerli arkadaşlar bugün İnegöl 236 bin kişilik nüfusuyla, 116 mahallesiyle, sahip olduğu birçok tarihi ve doğal güzellikleriyle ve her şeyden önemlisi de üretim potansiyeliyle, üretim kapasitesiyle ülkemizin en önemli ilçelerinden birisidir. Bu kadar dinamik olan İnegöl’ün, eğitim rakamlarına baktığımızda da aynı dinamizmi görüyoruz. 52 bin civarında öğrencimiz var. Özel liseleri de katarsak 3 bine yakın öğretmenizim var. Özel liselerle birlikte 19 tane lisemiz var. 44 tane ortaokulumuz var. 56 tane de ilkokulumuz var. Ve 186 tane de eğitimle alakalı kurumumuz var. Gerçekten müthiş bir yapı. Ve bu yapı içerisinde bizler, lise öğrencilerimizin ve ortaokul öğrencilerimizin bir kısmını taşıyoruz. Ve bu projelerle, ‘okul yolum. Okuma yolum” projeleriyle, ‘okuyalım, yarışalım” projeleriyle biz taşıdığımız öğrencilerimizi, taşıdığımız evlatlarımızı serviste geçirdikleri süreyi, okuyarak geçirmelerini arzu ediyoruz. Ve onların okuma alışkanlıklarını geliştirmek istiyoruz. Bu projelerin amacı bu. Okumak niye önemli? Okumak neden gerekli? Bu konuda duyduğumuz birçok şey var. Allah, peygamberimize ilk olarak oku diyor. Rabbimiz bile okumaya ne kadar değer veriyor buradan anlayabiliriz. Allah peygamberimizin aracılığıyla bize okumamızı söylüyor. Kuran’ın 2. suresinde ise Allah kaleme yemin ediyor. Yani bu da şu demek oluyor, okumalıyız ve yazmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

OKUYALIM YARIŞALIM ÖDÜLLERİ

Okuyalım yarışalım yarışmasının 5. Sınıflar kategorisi birincisi Safvet Ortaokulu öğrencisi Feyza Mut, ikincisi Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Ceren Orhan, üçüncüsü Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Begüm Agan oldu. 6. sınıflar kategorisi birincisi Vehbi Koç Ortaokulu öğrencisi Ceyda Eryılmaz, ikincisi Kocatepe Ortaokulu öğrencisi Döndü Demir, üçüncüsü Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Bengüsu Güney oldu. 7. Sınıflar kategorisi birincisi Gazipaşa ortaokulu öğrencisi Alican Güvenç, ikincisi Gazipaşa ortaokulu öğrencisi Beyzanur Sevinç, üçüncüsü ise Safvet Ortaokulu öğrencisi Mevlüt Ali Deveci oldu. 8. Sınıflar kategorisi birincisi Vehbi Koç Ortaokulu öğrencisi Öykü Beril Altun, ikincisi Cemil Sönmez Ortaokulu öğrencisi Gamze Memiş, üçüncüsü ise İshakpaşa Ortaokulu öğrencisi Beyza Durgut oldu. liseler arası kategori birincisi Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi öğrencisi Rümeysa Aydar, ikincisi İnegöl Kız Meslek Lisesi öğrencisi Keziban Akagündüz, üçüncü ise Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen lisesi öğrencisi Özge Sevgi Mert oldu.

 

Okul Yolum Okuma Yolum yarışmasında 5. Sınıflar kategorisi birincisi Eski Karacakaya Ortaokulu öğrencisi Mihriban Günçelik, ikincisi İsaören Ortaokulu öğrencisi Seher Akbaş, üçüncüsü İsaören Ortaokulu öğrencisi Rüveyda Sünmez, 6. Sınıflar kategorisi birincisi Şipali Ortaokulu öğrencisi Melike Ürün, ikincisi Tahtaköprü Ortaokulu öğrencisi Tuğba Yılmaz, üçüncüsü Şipali Ortaokulu öğrencisi Kevser Gün, 7. Sınıflar kategorisi birincisi Ortaköy Süleyman Ezim Ortaokulu öğrencisi Sedanur Yeşiltaş, ikincisi Tahtaköprü Ortaokulu öğrencisi Ayşe Tanrıkulu, üçüncüsü Deydinler Ortaokulu öğrencisi Kübra Memiş, 8. Sınıflar kategorisi birincisi Cerrah Ortaokulu öğrencisi Arzu Arıcı, ikincisi Ortaköy Süleyman Ezim Ortaokulu öğrencisi Kader Yazdıç, üçüncüsü Eski Karacakaya Ortaokulu öğrencisi Şeyma Günçelik oldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş