Sağlık Meslek 3. kez Türkiye Finallerinde

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK)’nun sermaye piyasalarına yönelik farkındalık oluşturmak, bilinçli yatırımcı yetiştirmek ve eğitim çağındaki gençlerden başlayarak, tasarruf ve yatırım bilinci oluşturmak amacıyla ülke çapında ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği kompozisyon yarışmasının Bursa elemelerine katılmaya hak kazanan İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Bursa ilinde yapılan elemelerde üç öğrencisiyle, 2012 ve 2014 yıllarından sonra, bu yıl da dereceye girerek 3. Kez Bursa’yı Türkiye elemelerinde temsil etme hakkı kazandı.

Yayınlama: 27.05.2015
956
A+
A-

Size göre para biriktirmeye en büyük engel nedir?” konulu kompozisyon dalında İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Büşra Okur, Fadime Evran ve Kardelen Elik, Bursa’yı Türkiye finallerinde temsil edecek beş öğrenciden üçü oldu.

 

Konuyla İlgili konuşan Okul Müdürü Abdurrahim Mercan: “Okul olarak ilçe ve ilde yapılan yarışmalara katılarak okulumuzu temsil ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ve ocak ayından bu yana üç farklı yarışmada ilçemizi Bursa’da temsil ettik ve derece aldık; 2012 ve 2014 yıllarında aynı yarışmaya katılmış ve yine üç öğrencimizle Bursa’yı Türkiye finallerinde temsil etmiştik. Edebiyat öğretmenimiz Metin Kürümoğlu’nun koordinasyonu sonucunda beş öğrencimizle yarışmaya katıldık. Metin Beyin bu yarışmalardaki tecrübesi ve öğrencilerimizin gayreti sonuç getirdi ve okulumuz ilde üç derece alarak Bursa’yı Ankara’da temsil etme hakkı kazandı. İnşallah bu yıl ülke finalinde de dereceye gireriz. Bu konuda öğrencilerimize danışmanlık yapan edebiyat öğretmenimiz A.Metin Kürümoğlu’na sonsuz teşekkür ediyorum; hocamız okulumuzda göreve başladığından beri kırkı aşkın dereceye imza atmıştı, bu başarısıyla da önemli bir merhaleyi kat etti. Hem hocamıza hem de öğrencilerimize Türkiye elemelerinde başarılar dilerim.” dedi.






 

SON ALTI YILDA KIRKI AŞKIN DERECE

Öğrencileri yarışmaya hazırlayan edebiyat öğretmeni Metin Kürümoğlu ise, “Bu yarışmada derece almamız şaşırtıcı değil, çünkü önceki yarışmalarda da ilçe ve il çapında birçok başarı göstermiş; iki kez de ülke finallerinde ilimizi temsil etmiştik. Bu yıl üçüncü kez Türkiye finallerindeyiz. Son altı yılda kırkı aşkın derece aldık. Bu yarışmaya da ciddi olarak hazırlandık ve derece alacağımıza inandık. Bu inancımız boşa çıkmadı çok şükür. Bursa genelini kapsayan bir yarışmada bir meslek lisesi olan İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu (Sağlık Meslek) Lisesi’nin İnegöl’de ve Bursa’da yapılan yarışmalarda dereceye girmesi ve İl çapında birçok okulu geride bırakması büyük bir olaydır. Demek ki meslek liseleri de başarılı öğrenciler yetiştirebiliyor. Öğrencilerimizin uygulama dersleri ve teorik derslerinin arasında bu tür kültürel faaliyetlere katılmaları gerçekten takdire şayandır. Yazarlık tecrübelerimi aktarmaktan mutluluk duyuyorum. Dereceye giren üç öğrencimize ve bize desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Abdurrahim Mercan’a teşekkür eder; öğrencilerimizin başarılarının devamını Allah’tan niyaz ederim.” diye konuştu.

 

Dereceye giren öğrenciler adına konuşan Büşra Okur, “Geçtiğimiz yıl Fadime arkadaşımla derece aldığımız bu yarışmaya bu yıl da Metin Kürümoğlu hocamızın teşvikiyle katıldık. Kardelen arkadaşımın da katılımıyla üç arkadaş Türkiye finallerine katılıyoruz. Bu tür yarışmalara katılmak ve başarı elde etmek bizi derslerimize ve okulumuza karşı olumlu yönde motive ediyor. Bize edebiyat zevkini kazandıran bir öğretmendir, Metin hocamız.Kendisinin de yayımlanmış çalışmaları var ve tecrübelerini bize aktarıyor. Bu yarışmada bizi destekleyen okul idaremize ve edebiyat Öğretmenimiz Metin Kürümoğlu’na kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.”  şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş