Şehrin yönetimi çocuklarda

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de protokol makamları çocuklara teslim edildi.

Yayınlama: 23.04.2014
848
A+
A-

İlk program dün saat 09.30’da İnegöl Belediye Başkanlığında düzenlendi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, koltuğunu Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu 5-C sınıfı öğrencisi Sümeyye Özcan’a teslim etti.

 

TÜM SINIFLARA KLİMA






Başkanlık koltuğuna oturan Sümeyye Özcan şunları söyledi: Benim birçok projem var. Ama öncelikle İnegöl’ümüzde bahçesi dar olan ve öğrencilere yetmeyen okullar var. Ben okulların bahçelerini genişleteceğim. Burada öğrencilerin sportif faaliyetlerini gerçekleştirebileceği spor araçlarını koyacağım. İnegöl’deki oyun parklarını ve yeşil alanları çoğaltacağım. Hava kirliliğinde İnegöl’de araçların ciddi etkisi var. Kayıtlı şuan da 60 bin tane araç var. Bu araçların olmaması için insanları bisiklet sürmeye teşvik edeceğim ve bunun için bisiklet yolları yaptıracağım. Bisiklet sürmeyi destekleyecek projeler yapacağım. Daha sonra okullarda çeşitli etkinlikle düzenleyeceğim. Her ay düzenli olarak bir okulu ziyaret edeceğim. Milli Eğitimine yani okullara düşen payı belediye bütçesinde artıracağım. Fakir, maddi gücü yetmeyen insanlara evler yaptıracağım. İnegöl’deki plansız yapıları yıkıp yerine daha güzel evler yapacağım. Mobilyayla ilgili bir şey söylemiyorum. Çünkü önceki belediye başkanımız Alinur Aktaş bu konuda güzel faaliyet yaptığı için bu konuya girmiyorum. Çok amaçlı salonlar yaptıracağım. Okulumuzun kütüphanesi yok. Okulumuza kütüphane istiyorum. Çok amaçlı salon istiyorum. Tüm sınıflara klima yaptırılmasını istiyorum.

 

İNEGÖL’DE BAŞÖTRÜLÜ BİR BAŞKAN NEDEN OLMASIN?

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise burada yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi: Öncelikle tabi ki çocuklara verilen önemin ve değerin çok önemli bir göstergesidir bu bayram. Ve bu bayramı çocuklarımıza bahşeden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle anıyoruz. Allah nur içinde yatırsın. Tabi çocuklar bizim her şeyimiz. Onlar bizim geleceğimiz. Onlar bizim ideallerimiz, hayallerimiz. Onlar varsa hayat anlamlı. Gerçekten bizler geleceği için yaşayan bir toplumuz ve bu manada da önemli çalışmalara, yatırımlara aracılık ediyoruz. Tabi eğitimci arkadaşlarımızın özellikle geleceğimizin, yarınlarımızın daha güzel olması adına ciddi gayretleri var. Bugün Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sümeyye Özcan kardeşimiz makamımızı devraldı. Tabi Sümeyye kardeşimiz henüz Ortaokul 1. sınıfta. Ona eğitim öğretim hayatında başarılar diliyorum. Türkiye’de bu yıl biliyorsunuz yapılan seçimlerde 4 tane başörtülü belediye başkanı var. Bir gün İnegöl’ün de başörtülü bir belediye başkanı niye olmasın? Sümeyye biraz bunu da ortaya koymuş oldu. Belki belediye başkanlığı göreviyle alakalı erkek belediye başkan adayları ve belediye meclis üyesi adayları daha fazla gibi gözükse de İnegöl Belediye Meclisi’nde de 4 tane bayan kardeşimiz var, biri de başörtülü olmak kaydıyla. Tabi ileride bu sayı daha da fazlalaşacak. Ve bu manada belediye başkanlarımız da olacak. Bu işlere daha da kalite gelecek diye düşünüyorum. Ben özellikle Sümeyye kardeşimin şahsında tüm okuldaki öğrencilerimize başarılar ve mutluluklar diliyorum. Bugün sembolik olarak bu makamları teslim ediyoruz ama şu bir vaka biz nasıl geçmişte bu sıralardan, bu yollardan geçtiysek aynı şekilde onlar da bu şehrin, bu ülkenin geleceği olacaklar. Rabbim onların yar ve yardımcısı olsun.

Belediye Başkanlığı’nda başlayan koltuk teslim programı sonrasında Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile devam ederek Garnizon Komutanlığı ile son buldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş