Spor Lisesi’nde kayıtlar başlıyor

İnegöl Spor Lisesi Müdürü Orhan Atan, 2015-16 yılında girecekleri 2. Eğitim öğretim sezonlarında 90 öğrenci kaydı alacaklarını ve ön kayıtların 15-24 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirtti.

Yayınlama: 10.06.2015
927
A+
A-

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü içerisinde 2014-15 eğitim öğretim sezonunda eğitim hayatına başlayan İnegöl Spor Lisesi’nde yeni sezon kayıtları başlıyor.

 

TAM DONANIMLI EĞİTİM






2014-15 eğitim öğretim yılı başında İnegöl merkeze 10 kilometre uzakta olan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nde yer alan İnegöl Spor Lisesi’nin 90 öğrenci ile başladığı eğitim öğretiminin birinci yılını başarıyla tamamladığını aktaran okul müdürü Orhan Atan, “Okulumuz 14 derslik, 2 laboratuar, jimnastik salonu olarak planlanan ve ödeneği istenen bir salon ve kampüs içerisinde bu yıl donanımının büyük bölümü tamamlanarak okulumuz öğrencilerinin hizmetine sunulan 1 kapalı spor salonu, 1 kantin, 1 kütüphane, okul bahçemizde ise 2 voleybol sahası ve 1 basketbol sahası ile öğrencilere hizmet sunuyor. Okulumuz öğrencilerinin yatılı olarak kalabileceği kız-erkek pansiyonları mevcuttur. Okulumuza 2015-16 eğitim öğretim yılında yine 90 öğrenci alınacaktır” dedi.

 

KAYIT ŞARTLARI

Kayıt şartları hakkında bilgi veren Atan, “Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün 18.05.2015 tarih ve 2015/14 sayılı genelgesinin eklerinde bulunan sınava giriş belgesi (EK-1) ile 15-24 Haziran tarihleri arasında doğrudan okulumuz müdürlüğüne müracaat edilecektir. Okulumuza kesin kayıt yaptırabilmek için TEOG puanının yüzde 30’u artı yetenek sınavının yüzde 70’i toplanır, elde edilen puan üzerinden kayıt yapılır. Yetenek sınavında 50 puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılır. Yetenek sınavları 29 Haziran-3 Temmuz 2015 tarihleri arasında tek aşamalı olarak komisyonumuzun belirleyeceği salonda yapılacaktır. Kayıtlar konusundaki tüm işlemleri okulumuzun WEB sitesinde yayınlayacağız. Bilgi edinmek için okulumuz (0224) 714 24 26 telefonundan müdür yardımcısı ve beden eğitimi öğretmeni Kenan Duman ve okul müdürümüz aranabilir. Değerlendirmeler 2015/14 sayılı genelgenin ekinde bulunan EK-2/1-2-3 ve EK-3/1-2-3 değerlendirme ölçütlerine göre yapılacaktır. Başvuran öğrencilere yetenek sınavı istasyonları hakkında bilgi verilmesi ve bu sınavlara hazırlıklı gelmelerinin sağlanması öğrencilerimizin menfaatine olacaktır. Yetenek sınavları sonunda kontenjan kadar asil ve yedek liste 3 Temmuz 2015 tarihi mesai bitiminde okulumuzda ve okulumuzun internet sayfasında ilan edilecektir. Öğrenci kayıtları 6-7 Temmuz 2015 tarihleri arasında E-Okul sistemi üzerinden yapılacaktır. Kayıtlar sonucunda açık kontenjan bulunması durumunda yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar tespit edilerek 8 Temmuz 2015 tarihinde okulumuzda ve okulumuzun internet sayfasında ilan edilerek ayrıca velilerine bildirilecektir. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 9 Temmuz 2015 tarihinde yapılacaktır. Buna rağmen açık kontenjan bulunması durumunda yedek listeden öğrenci kayıtlarına devam edilecek ve 10 Temmuz 2015 tarihinde kayıt işlemleri tamamlanacaktır. Açık kontenjanı bulunan ancak yedek listesinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan okullar ile yedek listesi olmayan okullar 13-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında aynı usulle sınav yaparak açık kontenjan kadar başarılı öğrencinin kayıt işlemlerini yaparak öğrenci alım sürecini tamamlayacaklardır. Okulumuza kayıt yaptıranlardan tercihleri doğrultusunda farklı bir okula yerleşen öğrenciler spor lisesindeki kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacaklardır” şeklinde konuştu.

 

ÖN KAYITLAR KAPALI SPOR’DA ALINMAK İSTENİYOR

Atan; “12 Haziran tarihinden sonra Kampüs’e servis olmadığı için ön kayıtların İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü binasında yapılması planlanmaktadır. Kaymakamlık onayı alınması halinde ön kayıtlar ve yetenek sınavı Kapalı Spor Salonu’nda yapılacaktır” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş