Suriyeli öğrencilerin çantası Belediye’den

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı yurtlarını terk eden İnegöl’deki Suriyeli ailelerin okula başlayan çocuklarına, İnegöl Belediyesi tarafından okul çantası dağıtıldı.

Yayınlama: 13.10.2014
742
A+
A-

 

Bursa Valiliğinin Bursa’da yaşayan Suriyeli yabancıların eğitime erişimi konulu yazısı akabinde harekete geçen İnegöl Belediyesi, İnegöl’de yaşayan ve okullara kayıt yaptıran Suriyeli öğrencilere verilmek üzere toplam 350 adet çantayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti.

 






UMUTELİ SURİYELİLERE DE UZATILIYOR

Gıda, giyim, eşya, yakacak ve benzeri birçok kalemde, İnegöl’deki yoksul ve dar gelirli ailelere yardım elini uzatan İnegöl Belediyesi’nin yardım kuruluşu olan Umuteli Sosyal Yardım Merkezi, İnegöllü yardıma muhtaç insanların yanı sıra, İnegöl’e sığınan Suriyeli mültecilere de yardım elini uzatıyor.

 

BİN 500 SURİYELİYE YARDIM YAPILIYOR

İlçemize Suriye’den gelen mültecilere gerekli yardımları yapan ve şuana kadar 320 aileden oluşan, toplam bin 500 Suriyeliye gıda, giysi, eşya, malzeme yardımında bulunan İnegöl Belediyesi son olarak ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı eğitimlerini İnegöl’de çeşitli okullarda devam ettiren Suriyeli öğrencilere okul çantası yardımında bulundu

 

BİLİCAN’DAN AKTAŞ’A TEŞEKKÜR

Suriyeli öğrencilere okul çantası yardımında bulundukları için İnegöl Belediyesine teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Özellikle Sayın Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Çünkü eğitim için gerekli her türlü maddi ve manevi destekleri kendisi takip ediyor ve temin ediyor” dedi.

 

HUZUR DOLU BİR DÜNYA TESİS ETSİNLER

Belediye olarak ihtiyaç sahiplerine desteklerini esirgemediklerini belirten Belediye Başkan yardımcısı Gülhan Şahin ise, “Suriyeli misafir kardeşlerimizi seviyoruz. Biz Suriyeli kardeşlerimizin huzur ve esenlik içerisinde geleceğe doğru yürümesini istiyoruz. Biz istiyoruz ki bu yavrularımız, ilim ve irfanla yollarına devam etsin. Gelecekte huzur dolu dünyayı tesis etsinler. Türkiye, Suriyeli misafir kardeşlerini seviyor ve sevmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş