Suyun önemine dikkat çektiler!

Çevre duyarlılığı konusunda yaptığı etkinliklerle dikkat çeken İstaş Kentaş Ortaokulu, bu kez de Dünya Su Günü için bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. 4 yıldır Eko Okullar projesi dahilinde düzenlediği çeşitli etkinlikler yapan İstaş Kentaş Ortaokulu, Dünya Su Günü’nde okul çevresinde yürüyüş yaparak vatandaşlara broşür dağıttı.

Yayınlama: 11.04.2014
951
A+
A-

Broşürler aracılığıyla okulda yapılan ‘atık yağ toplama kampanyası’ hakkında da bilgilendirme yapılırken, civarda oturan sakinlerin atık yağları lavaboya dökmek yerine geri dönüştürülmek üzere okula getirmesi istendi. Eko-tim öğrencilerinin su kirliliği, su tasarrufu konulu pankartları ve sloganları da dikkat çekti.

 

SUYUN KİRLETİLMEMESİ KONUSUNDA BİLİNÇLENDİLER






Yürüyüşün ardından okulun konferans salonunda öğrencilere, hazırlanan program dahilinde sunumlar yapıldı. 5-A sınıfı öğrencilerinin atık yağ kampanyası ile ilgili besteledikleri şarkılar seslendirildi. Son olarak da sınıflardan gönüllü olan öğrenciler arasında ‘Çevre Bilinci’ konulu bilgi yarışması yapılarak Eko-Tim dışındaki öğrencilerin de aktif olarak kutlamaya katılımları sağlandı. Okul idaresi tarafından su tasarrufunun önemini kavratmak ve su arıtma aşamalarını öğrencilere göstermek için de su arıtma tesisine gezi düzenlendi. Öğrenciler bu gezide kirli suyun tarımda tekrar kullanılabilmesi için geçtiği arıtma süreçleri hakkında bilgilendirildi. Öğrenciler suyun bir kere kirlendikten sonra ilk haline tekrar dönüştürülemediğini, yalnızca tarımsal amaçla kullanıldığını bu gezide görmüş oldular. Suyun kirletilmemesinin ne kadar önemli olduğu konusunda bilinçlendiler.

 

ÇEVRE, BABADAN MİRAS DEĞİL TORUNLARINDAN EMANETTİR

İstaş Kentaş Ortaokulu Müdürü Orhan Erdoğan, yapılan etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulundu. Önce insan vizyonu ile eğitimin merkezine insanı alan okullarının insana dair ne varsa, insana dokunan ne varsa onunla ilgilendiğini söyledi. Çocukların yaşadıkları şehrin çevre sorunlarına duyarsız kalmadığını vurgulayan Müdür Orhan Erdoğan şöyle konuştu: Sosyal sorumluluk bilinci ile hareket ederek çevre konularında aralıksız çalışmalarını sürdürmektedirler. Her İstaşlı öğrenci bilir ki ‘Çevre onlara babalarından miras, değil torunlarından emanettir.’ Bu çalışmaları yapan öğretmenlerimiz Mehtap Ekinci Zantur, Sevinç Uysal ve Meryem Aslan’a ayrıca teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş