Ticaret Lisesi tarih oldu

İnegöl Ticaret Meslek Lisesi’nin ismi değiştirildi. 1977 yılında kurulan İnegöl Ticaret Meslek Lisesi’nin ismi; Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Yayınlama: 20.06.2014
4.409
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mesleki ve teknik ortaöğretim sisteminin yeniden yapılanmasına ilişkin çalışmalar kapsamında, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren okul türü sayısını 2’ye düşürdü. Bu işlemler sonucunda 1977 yılında kurulan İnegöl ticaret meslek lisesinin adı Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

 

MEB’in, 81 ile gönderdiği genelgeye göre, 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girmesiyle Bakanlıktaki mesleki ve teknik eğitim ile ilgili hizmetlerin yürütülmesinden sorumlu Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Çıraklık, Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme ve Yaygınlaştırma Dairesi Başkanlığı birimleri Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü adı altında yapılandırıldı. Yapılan yapılandırmalar sonucunda Endüstri meslek, kız meslek, sağlık meslek ve ticaret meslek isimleri tüm Türkiye’de Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Yapılan bu isim değişiklerinden sonra Ticaret Meslek Lisesi’nin ek binasını yapmaya başlayan hayırsever Necati Barışman’ın annesinin adı daha önce gündemdeydi. Gündemde olan bu isim Ticaret Meslek Lisesi’nin yeni adı oldu.






 

YENİ İSMİ SAİME SULTAN MESLEK VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Yapılan bu isim değişiklerinin ardından 1977 yılından beri İnegöl Ticaret Meslek Lisesi adı ile eğitim hayatını sürdüren lisenin yeni adı Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. İsim değişikliklerinin ardından tabelalardaki değişikliklerin Temmuz ayında yapılacağı öğrenildi. 2014-2015 öğretim yılında yeni sisteme göre mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına kayıt olacak öğrencilerin, bir sonraki öğretim yılında Bakanlıkça belirlenecek kıstaslar ve tercihleri doğrultusunda şartlarını taşıdıkları Anadolu Teknik veya Anadolu Meslek programlarında bir alana geçişleri sağlanacak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş