TOKİ geleneğini sürdürdü

TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu, “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında kan bağışı kampanyasını 3. kez gerçekleştirdi.

Yayınlama: 22.04.2014
861
A+
A-

Kan bağışını geleneksel hale getiren TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu, bu senede geleneği sürdürdü.

 

BAĞIŞINA TOPLAM 35 ÖĞRETMEN VE VELİMİZ KATILMIŞTIR






Konu ile ilgili bir açıklama yapan Okul Müdürü Metin Doğan, “ Okulumuz öğretmen ve velilerine yönelik olarak her yıl geleneksel olarak yapılan kan bağışı kampanyamızın 3’ncüsünü “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında gerçekleştirdik. Bursa Kızılay Şubesi tarafından alınan kan bağışına toplam 35 öğretmen ve velimiz katılmıştır” dedi.

 

BAĞIŞ YAPAN KİŞİNİN SAĞLIĞINI DA OLUMLU YÖNDE ETKİLİYOR

Kan bağışının önemine dikkat çeken Doğan, “Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir.  Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, çok düşük olduğunu biliyoruz.  Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor” ifadelerini kullandı.

 

HER YIL OKULUMUZDA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLEMEKTEYİZ

Doğan konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Kan Bağışı Yaşam İçin Yapılan Bir Armağandır. Ülkemizde her yıl milyonlarca kan bağışına ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç çoğunlukla hastaların yakınlarından ve acil durumda sağlanabilmektedir. Ülkemizde kana olan ihtiyaç artmasına rağmen kan veren kişiler sayısında da aynı oranda artış olmamaktadır. Bu nedenle bizlerin de bir şeyler yapmamız gerektiği düşüncesiyle her yıl okulumuzda kan bağışı kampanyası düzenlemekteyiz.  Bu yıl bu kan bağışını daha anlamlı hale getirmek için “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerimiz içerisinde yaptık. Bu kampanyaya katılan bütün öğretmen ve velilerimize teşekkür ederim.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş