TOKİ’ye ODTÜ eli değdi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde bulunan İLKYAR (İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı) etkinlikleri kapsamında, ODTÜ’lü öğrenciler ve öğretim görevlileri TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokul öğrencileri ile buluştu.

Yayınlama: 07.04.2014
1.371
A+
A-

TOKİ Mehmet Akif Ersoy öğrencileri, programda Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesindeki kısa adı İLKYAR olan İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı etkinlikleri ile buluştu.

 

ODTÜ’den 2 profesör ve 2 öğretim görevlisinin gerçekleştirdiği program kapsamında öğrencilere hayatları boyunca fayda sağlayacak seminerlerin verildiği etkinlik kapsamında Cumartesi günü TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokul 4’üncü sınıf ve Ortaokulu 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri için program tertip edildi.






 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi’nde de eğitim gören öğrencilerin yer aldığı etkinlikte, okul öğretmenlerine yönelik ‘Çağdaş eğitimde yeni yaklaşımlar, başarılı öğretmen olma yolları, eğitimde başarı’ gibi değişik konularda seminerler verdiler.

 

Etkinlik öncesi öğrencilerle okulun çok amaçlı salonunda buluşan proje koordinatörü ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Vural, öğrencilerden matematiği sevmelerini isteyerek bazı örneklemeler verdi. Vural, öğrencilere öğütlerde de bulunarak, “Hayal edin ve çalışın” dedi.

 

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan ODTÜ Enformatik Enstitüsü Bilişsel Bilimler bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Acartürk, 1978 yılında uygulanmaya başlayan ‘Toplum ve Bilim Merkezi’ etkinliğinin bu zamana kadar 81 il ve birçok ilçede 480 kez gerçekleştirildiği söyledi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen etkinliğe 5 üniversitede eğitim gören 35 öğrencinin gönüllü olarak katıldığını dile getiren Cengiz Acartürk, “Etkinliğin amacı; çocukların hayal güçlerini, özgüvenlerini geliştirmek, yaratıcı yeteneklerinin ortaya çıkışına olanak tanımak. Yetenekleri, başarılarıyla sivrilen öğrencilere ilkeli ve sistemli çalışmalarla düşledikleri hedefe ulaşabilecekleri mesajını verirken başarı düzeyi düşük, amaçlarını belirlemekte ve zamanını kullanmakta sorun yaşayan çocukları ilgi alanları doğrultusunda motive etmek” dedi.

 

Acartürk, öğrencilere okuma zevki aşılamak ve eğitimlerini ileri düzeylere taşıma kararlılığı kazandırırken, aynı zamanda hiçbir politik kaygı taşımaksızın, fırsat ve imkân eşitliği ilkesine inanarak yola çıkıldığını da vurgulayarak; “Amacı öğrenci ve öğretmenlere eleştirel düşünmek, neden-sonuç ilişkisini kullanmak, sorgulamak, temelli etkinlikler sunmak olan İLKYAR Vakfı, Türkiye’nin ücra köşelerine giderek öğrencilerle etkinlikler gerçekleştirmektedir” diye konuştu.

 

Okulu Müdürü Metin Doğan da etkinliğin İnegöl’de ilk defa gerçekleştirildiğini söyledi. Konuşmaların ardından 35 kişilik gönüllü öğrenci ekibinden oluşan İLKYAR Vakfı; eğlenceli ve sorgulayıcı bir dille; matematik, fizik, kimya, çocuk edebiyatı, resim, yaratıcı drama, eğitimde motivasyon, müzikli oyunlar, origami, astronomi etkinliklerini sınıflarda öğrencilerle paylaştı. Seminerler ve sınıf etkinliklerinden sonra açık hava fizik, kimya, biyoloji ve matematik deneyleri yapıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş