Türkiye finallerine İnegöl’den 3 öğrenci

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) tasarruf ve yatırım bilinci oluşturmak amacıyla düzenlediği kompozisyon yarışmasında İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi’nin 3 öğrencisi Bursa’yı Türkiye elemelerinde temsil etme hakkı kazandı.

Yayınlama: 04.04.2014
1.246
A+
A-

2 kategoride (ilköğretim-ortaöğretim) yapılan yarışmada İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, ortaöğretim kategorisinde geçen ay ilçede aldığı beş derecesiyle Bursa’da yapılan il elemelerine katılmaya hak kazanmıştı.

 

Okul öğrencilerinden; Merve Bilgili, Hilal Sağınç, Büşra Okur, Selime Atabay ve Fadime Evran hem okullarını, hem de ilçemizi Bursa’da temsil ettiler. Hafta başında toplanan ve değerlendirme yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnceleme ve Değerlendirme Kurulu, Bursa ili ve ilçelerinden gönderilen eserleri inceledi ve Bursa’yı Türkiye çapında yapılacak olan yarışmada temsil edecek beş eseri seçti.








 

İl seçici kurulunun yaptığı ve beş öğrencinin belirlendiği değerlendirme sonucunda Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Fadime Evran İl Birincisi, Selime Atabay İl Üçüncüsü ve Büşra Okur da il dördüncüsü olarak 2014 SPK kompozisyon yarışmasının Türkiye elemelerinde Bursa’yı temsil etmeye hak kazandılar.

 

Konuyla İlgili konuşan Okul Müdürü Mustafa Yıldırım, “Okul olarak yapılan tüm yarışmalara katılarak okulumuzu temsil ediyoruz. Geçtiğimiz yıl da dört öğrencimizle iki farklı yarışmada ilçemizi Bursa’da temsil ettik. 2012 yılında aynı yarışmaya katılmış ve yine üç öğrencimizle Bursa’yı Türkiye finallerinde temsil etmiştik. Edebiyat öğretmenimiz A.Metin Kürümoğlu’nun koordinasyonu sonucunda beş öğrencimizle yarışmaya katıldık. Metin Beyin ve öğrencilerinin ısrarlı tutumları sonuç getirdi ve okulumuz ilde üç derece alarak Bursa’yı Ankara’da temsil etme hakkı kazandı. İnşallah bu yıl ülke finalinde de dereceye gireriz. Bu konuda öğrencilerimize danışmanlık yapan edebiyat öğretmenimiz A.Metin Kürümoğlu’na sonsuz teşekkür ediyorum. Hocamız okulumuzda göreve başladığından beri önemli çalışmalara imza atmıştı. Bu başarısıyla da önemli bir merhaleyi kat etti. Hem hocamıza, hem de öğrencilerimize Türkiye elemelerinde başarılar dilerim” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.