Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı açıldı

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 13-14 Mayıs 2015 tarihleri arasında MODEF Fuar alanında 10 üniversite ve 12 Meslek grubunun standının bulunduğu; “1. Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı” kapılarını açtı.

Yayınlama: 14.05.2015
863
A+
A-

Açılışa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ile bazı okul müdürleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

BU ETKİNLİKLERİ SÜRDÜRME GAYRETİ İÇİNDEYİZ






Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimini sağlayabilmesi, piyasadaki rekabette yerini alabilmesi için eğitime ayrılan kaynakların kullanılması ve dünyadaki küresel gelişmeye ayak uydurabilmesi için eğitim de öğrencilerimizi kaliteli ve kalifiye eleman olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Öğrencilerimizi, bilişim ve teknoloji dalında dünya ile rekabet edebilir hatta daha iyi icatlar ve teknolojik gelişmelere imza atabilmeleri için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Biz son yıllarda öğrencilerimizin bir kısmı belki yanlış tercihleri yüzünden gittikleri fakültelerde memnun olmamakta… Memnun olmadıkları sürece istediğimiz kaliteli eleman sıkıntısı yaşanmakta. İlçemizdeki 56 bin öğrencimizin geleceğini düşünerek, eğitim hizmetlerini yapmaya çalışıyoruz. Birçok öğrencimiz ülkemizdeki üniversiteler hakkında bilgi alamadıkları için bizde bunları öğrencilerimizin ayağına getirdik. Bu yıl ilk olan fuarımızı gerçekleştiriyoruz. 6 bin civarındaki öğrencimiz buradaki 22 stantta incelemelerde bulunarak bilgi alacaklar. Belediyemize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İlk kez düzenlediğimiz bir fuar olduğu için belki eksik ve hatalarımız olabilir. İnşallah bundan sonraki yıllarda da eksikliklerimizi gidererek bu etkinlikleri sürdürme gayreti içindeyiz” dedi.

 

ZANNETMEYİN Kİ ÜNİVERSİTE OKUYUNCA HER ŞEY HALLOLACAK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bu yıl bazı eksikliklerimiz olabilir ama inanıyorum ki; ileriki yıllarda daha güzel organizasyonlar olacak. Bir ağabeyiniz olarak tavsiyem; kesinlikle ve kesinlikle hedefinizi şimdiden koyun ve o hedef için koşturun. Zannetmeyin ki üniversite okuyunca her şey hallolacak. Artık Türkiye’de yaklaşık 200 üniversite, milyonlarca üniversite öğrencisi var. Hatta bazı bölümlerin kontenjanları dolmuyor bile. Çünkü ihtiyaç yok. Kesinlikle ve kesinlikle okuduğunuz bölümü yabancı dil ile destekleyin. İnşallah gönlünüzün arzu ettiği eğitimi gerçekleştirir ve o doğrultu da yol alırsınız.” Dedi.

 

FUAR SİZLER İÇİN PROJEKSİYON OLACAK

Ben sizlere baktığım da geleceğimizi görüyorum. Yarınlarımızı şekillendirmek için elimizdeki tek araç o da eğitim. İlçemizde 56 bin öğrenci var. Lise öğrencilerimiz 14 bin 500 civarında. Sizler üniversite sınavlarına gireceksiniz. Bir tercih yapacaksınız. Sizler geleceklerinizi şekillendirebilecek iyi bir üniversiteye gitmek istiyorsunuz. Zaman zaman okullar sizleri üniversitelere götürürler. Milli Eğitim Müdürlüğümüz dediler ki; bizler üniversiteleri İnegöl’e davet edelim ve bir fuar düzenleyelim. Üniversitelere gidemeyen öğrencilerimiz için bura da açılan stantlar, sizler için bir projeksiyon olsun. İyi bir çalışma olmuş.  Hayırlı olsun” dedi.

 

Konuşmaların ardından iki gün açık kalacak olan fuar, kurdele kesilerek açılışı yapıldı. Protokol üyeleri ve öğrenciler stantları gezerek bilgiler aldılar.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş