Veliler ve öğrenciler dikkat! Uzmanlardan TEOG kaygısı uyarısı

Özel Birey Okulları Müdürü İdris Yüzer ve Rehber Öğretmen Bahar İlhan, TEOG sınavı ile ilgili bilinmesi gerekenler, yanlış bilinenler ve dikkat edilmesi gereken konular ile ilgili öğrenci ve velileri uyardı.

Yayınlama: 21.04.2014
1.210
A+
A-

 Özel Birey Okulları Müdürü İdris Yüzer TEOG sınavı ile ilgili bilinmesi gerekenler, yanlış bilinenler ve dikkat edilmesi gereken konular ile ilgili öğrenci ve velileri uyardı.

DOKTOR-MÜHENDİS DEĞİL MUTLU BİREYLERE İHTİYAÇ VAR
Türkiye’de herkesin sınav sistemini konuştuğunu ve bir kaygı yaşadığını belirten Özel Birey Okulları Müdürü İdris Yüzer, “Herkes bir şekilde eğitim sisteminin içerisinde. Türkiye’de bir çok sınav sistemi denendi ve bu yıl TEOG dediğimiz ortaöğretim sınavları getirildi. Sınav deyince çocuklarımız ve veliler kaygılı oluyor. Milli Eğitim sistemimiz sınava dayalı bir sistem olduğu için bilgiyi ölçüyor. Veliler, çocuklarının üzerinde ‘Sen doktor, avukat olacaksın’ diyerek farklı bir sorumluluk yüklüyor. Bu doğru değil. Biz çocuklarımızın sağlıklı, mutlu ve barışık bir bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Eğer bizim çocuğumuz mühendis olacaksa, mutlu bir mühendis, mutlu bir doktor olmasını istiyoruz. Ülkemizde her branştan meslek gruplarına ihtiyacımız var ama mutlu bireylere ihtiyacımız var. Bu yüzden sınav çocuklarımıza çok farklı bir sorumluluk yüklüyor” dedi.

ÇOCUKLARA BÜYÜK SORUMLULUK YÜKLENİYOR
Çocuğun sınav konusunda üzerinde baskı ve kaygı taşıdığına işaret eden Yüzer, “Çocuğun dünyasına baktığımız zaman, çocuğun arkadaşları ve ailesi var. Velilerin çocuğun üzerinde beklentileri var. Çocuğun bu beklentilere cevap verme çabası var. Bu çaba içerisinde çocuğun ruh dünyasını algılayarak ona çok büyük bir sorumluluk yüklediğimizi bilmeliyiz” diye konuştu.






AYNI YIL İÇERİSİNDE 12 SINAV
Rehber Öğretmen Bahar İlhan ise, daha önceki yıllarda yıl sonunda çocukların sınava girdiklerini ancak TEOG sınavında bu yıl ilk kez yıl içerisinde sınav yapılacağını hatırlatarak, “Bu sistemde çocuklarımız 6 temel branştan sınava giriyorlar. İkinci dönem yine 6 branştan aynı yıl içerisinde ikinci sınava giriyorlar. Yani aynı yıl içerisinde toplamda 12 sınava girmiş oluyorlar. Bu da dönem içerisinde çocuklarımızda heyecan yaratıyor. Yapmaları gereken ek bir çalışma var. Bu da çocuklarımızda kaygı uyandırıyor” dedi.

DENEME SINAVLARI DA KAYGI YAŞATIYOR
Yıl içerisinde yapılan deneme sınavlarının sonuçlarının da kaygıya neden olduğuna dikkat çeken Bahar İlhan, “Deneme sınavlarında kimisi yüksek puan alırken, bazı çocuklarımız da düşük puan alabiliyorlar. Çünkü dış etkenler çok fazla. Bu yüzden birebir görüşmelerle çocuklarımızın bu düşüncelerini ve kaygılarını değiştirmeye çalışıyoruz. Daha sakin ve daha soğukkanlı sınava girmelerine önayak oluyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş