Yarışmanın ödülleri sahiplerini buldu

Çevre Kültür Derneği (ÇEKÜD) organizasyonu ile gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim Meali yarışmasının ödül töreni Cuma akşamı yapıldı. A, B, C ve D kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan ödül törenine vatandaşlar kadar protokolün de ilgisi yoğun oldu.

Yayınlama: 14.04.2014
1.376
A+
A-

İnegöl’de Çevre Kültür Derneği (ÇEKÜD) organizasyonu ile gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim meali yarışması sona erdi. Yarışmanın ödül töreni Cuma akşamı Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

İNEGÖL’DEN 1708 BAŞVURU ALDIK






açılış konuşmasını yapan ÇEKÜD Başkanı Selahattin Arslan, “Ufka Yolculuk, Kültür Yarışmaları, Türkiye geneli Kuran ı Kerim Meali yarışması düzenledi. İnegöl Çevre Kültür Derneği (ÇEKÜD) olarak yarışmanın İnegöl ayağını biz organize ettik. Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da desteğiyle 81 ilde ve 300 ilçede yapılması planlanan yarışmaya İnegöl’den 1708 başvuru aldık. Yarışma 9 Mart 2014’te 4 ana kategoride düzenlendi” dedi.

 

HAYATIMIZ KURAN’DAN UZAKLAŞTIRILDI

Selahattin Arslan, konuşmasına şu ifadelerle devem etti: Zira hayatımız, yaşam tarzımız Kuran’dan uzaklaştırıldı. Güya modern alternatif yaşam kültürleri dayatmasına, kuşatmasına maruz bırakıldık. Allah-u Teala ile aramızdaki mesaj kesildi; hiç umursamadık. Nasıl bir hayat iksirinden mahrum bırakıldığımızın farkına varamadık. Oysa Efendimizin vefatı üzerinden bir hayli zaman geçmiş olmasına rağmen Ümmü Eymen ilk günkü gibi ağlıyordu. Bunu haber alan Hz. Ebubekir (r.a.) Efendimizin dadısı olan Ümmü Eymen’i ziyaret edip teselli vermek istedi. Ancak aldığı cevap ilginçti: “Ya Ebubekir vallahi ben Hz. Muhammed in vefatına değil, vahyin kesilmesine ağlıyorum. Artık arz a ilahi mesaj gelmeyecek” diye konuştu. Bizimde fert, toplum olarak kurtuluşumuz, iki cihan saadetimiz kuran dadır. Bu programın yaşayan en büyük mucize olan Kuran’ın anlaşılmasına vesile olmasını cenabı haktan niyaz ederim. Sınavda 120 öğretmenimiz bilabedel gözetmen olarak görev yaptı. Sınava katılan yarışmacı ve gözetmenlere Kuran- ı Kerim meali hediye edildi. Bu vesile ile gözetmen olarak görev yapan öğretmenlerimize hususen teşekkürlerimi arz ederim. Yine çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen İnegöl Belediyemize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze emeği geçen herkese dua eder, şükranlarımı sunarım.

 

İLK 3’E GİREN YARIŞMACILARIMIZA TABLET HEDİYE EDİLDİ

Sınav sonucunda özellikle A Kategorisinde İnegöl’ün Bursa çapında büyük başarı elde ettiğini de dile getiren Selahattin Arslan, “İlk 10’a 8 öğrencimiz girdi. Kendilerini, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ederim. Bütün kategorilerde ilk 3’e giren yarışmacılarımıza tablet hediye edildi. 4., 5., 6., 7., 8., 9. ve 10. olan yarışmacılarımıza da mansiyon ödülü verildi” dedi.

 

İSLAM’IN İLK EMRİ OKU

Ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, “Bu programa katkısı olan ÇEKÜD ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da teşekkür ediyorum. Meal yarışması düzenlediler. İslam’ın ilk emri Oku. İlgili surede daha sonra da kalemden bahsediyor. Yani Kuran okumak ve yazmakla başlıyor. Bir dönem Kuran’ın okunması sakıncalı görülüyordu. Şimdi Kuran yarışmaları düzenleniyor. Önceden Kuran sesleri sadece İmam Hatipler’de duyulurdu. Şimdi her okulda Kuran ve Siyer dersi var. Çocuklarımızın büyük çoğunluğu da bu dersleri seçiyor. Bu imkanları bizlere sunanlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

KURAN OKUMAYI BİLMEMENİN MAZERETİ YOK

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, “Okumayı bilmeyenlerin sayısı ne yazık ki çok. Bunun mazereti yok. Her Müslüman Kuran okumayı öğrenmeli. 60 yaşında biri Müslüman olsa ilk olarak Kuran’ı öğrenir. Kuran okumak önemli bir ibadet. Her harfe 10 sevap var. Okumak yeterli mi? Onu anlamak da lazım. Onu anlamaya yönelik bu yarışmayı düzenleyen, tertip eden ve katılanlardan Allah razı olsun” dedi

 

Ahmet Kara’nın konuşmasının ardından İnegöl Müftüsü Bayram Canbey’in de yaptığı kısa selamlama konuşması sonrası ödül törenine geçildi. Yarışmada kategorilerine göre ödül alanlar ise şöyle sıralandı:

 

KATAGORİLER VE ÖDÜL ALAN İSİMLER

A Kategorisi: 14 yaş ve altı; 1. Muhammed Said Aytekin, 2. Özlem Gezer ve 3.Şeyma Merve Aktaş. B Kategorisi: 14-19 yaş arası; 1. Hüsniye Kemaloğlu, 2. Kübra Durmuş ve 3. Saliha Altıntaş. C Kategorisi: 19 yaş ve üzeri, 1. Nurevşah Şentürk; 2. Şeyma Arslan ve 3. Rabiye Çakmakcı. D Kategorisi: Din görevlileri, İlahiyat mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri; 1.Yusuf Sütşurup; 2.Harbi Çelik ve 3.Ayhan Bayraktar.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş