Yöneticilere ‘yönetim becerileri’ eğitimi

İnegöl Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından İnegöl Belediyesi bünyesindeki Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürlerine “Yönetim Becerileri Eğitimi” semineri verildi. Seminerin konuşmacısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, yöneticilerin başarılarını artırmaları için yapılması gerekenleri anlattı. Programın ikinci gününde ise, Doç. Dr. Senay Yürür İletişim ve Etkin İletişim konularında bilgiler aktardı.

Yayınlama: 22.08.2014
739
A+
A-

Kurumların daha etkili çalışması için orta düzey yöneticilere donanım kazandırmak, aynı anda kurumun beyin takımının motivasyonunu yükseltme amacı taşıyan Yönetim Becerileri eğitimi 2 gün sürdü. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen eğitimde; katılımcılara enteraktif bir yöntem ve yaklaşımla eğitim verildi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Alper Taban eğitimle, Kurum üst düzey yöneticilerinin öncelikle donanım ve becerilerinin arttırılması, bunun yanında motivasyonlarının yükselmesinin hedeflendiğini belirterek, eğitim programının ayrıntılı hedeflerini ise şöyle sıraladı; “Kurum yöneticilerini çağdaş yönetim yaklaşımı hakkında bilgilendirerek kurumun güncelden uzaklaşmasını engellemek, verilen eğitimlerle dolaylı olarak vatandaş memnuniyeti sağlamak, orta düzey yöneticileri müdürlükten uzaklaştırıp liderlik becerilerini geliştirmek, yöneticilerin problem çözme kabiliyetlerini yükseltmek, yöneticilerin stresle başa çıkmalarına yardımcı olmak, yöneticilerin kalite yönetim sistemlerinden haberdar olmasını sağlamak, yöneticilerin stratejik planlama hakkında bilgilenmesini sağlamak, yöneticilerin çalışanlarına örnek olacak şekilde imaj geliştirmelerini sağlamak, yöneticilerin beden dilini etkin kullanmalarını sağlamak ve yöneticilerin etkin teknoloji kullanımlarını desteklemek.”






 

Eğitim seminerinde iş yaşamındaki başarının sırları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Mustafa Kurt, herkesin bilgi çağında her güne farklı bir bakış açısıyla başlaması gerektiğini belirtti.

 

Yönetici olabilmek için önce saygın ve etkili bir lider olmak gerektiğini dile getiren Kurt, yaratıcı olup büyük resmi görebilen insanların iyi bir yönetici olduğunun altını çizdi.

 

Yöneticiliği bireysel çalışan bir konum olmaktan çıkartıp, ‘ekip olabilme’ olarak nitelendiren Kurt, tek başına olan bireylerin bir işin üstesinden gelmesinin zor olacağını fakat iyi bir ekibe sahip olan yöneticilerin daima başarıya ulaştıklarını ifade etti.

 

Ekibi ile iyi ilişkiler kurabilen yöneticilerin işlerinde daima başarılı olacağının altını çizen Kurt katılımcılara, vizyon ve hedefe sahip yöneticilerin, çalışanları ile diyalog çerçevesinde hareket etmesi sonucu başarı elde edeceğini söyledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş