Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli velilerine tanıtıldı

Özel Nilüfer Safvet Kolejinin, 2013-2014 eğitim öğretim yılında tüm ilkokul sınıflarında uygulamaya koyduğu ‘Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli’, en son haliyle sunum ve stantlarda öğrencilerin etkinlikleriyle 2,3 ve 4. sınıf öğrenci velilerine tanıtıldı.

Yayınlama: 07.11.2014
778
A+
A-

Özel Nilüfer Safvet Kolejinde Geleceğin eğitim modeli olarak kabul edilen Zenginleştirilmiş Eğitim Program ‘Düşünce Becerileri’, ‘Görsel Algı’ ve ‘Üretkenlik’ dersleri, haftada 3 saat olarak 1. sınıftan 4. sınıfa kadar tüm sınıflarda uygulanıyordu. Zenginleştirilmiş Eğitim Programı kapsamında yeniden düzenlenen 3 özel ‘Zekâ Eğitimi ve Gelişimi’ sınıfının, en son haliyle öğrencilerin eğitim görebileceği şekilde bu eğitim yılının başında hazırlandı.

 

2.sınıf Öğrenci velilerine, okulun cep sinemasında 3 ve 4.sınıf velilerine ise Okulun Kapalı Spor Salonunda ‘Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli’nin genel bilgilendirme tanıtımını sunumunu yapan Görsel Algı dersi Zümre Başkanı Uğur Tabur, “İnegöl’de 5 yıl önce ilk defa Özel Nilüfer Safvet Kolejinde uygulanmaya başlanan geçen yılda tüm ilkokul öğrencilerimize uygulanmaya başlanan bu eğitim modeli, öğrencilere yoğun ders çalışma temposu içerisinde bedenen ve zihnen dinlendirme fırsatı tanıyor. Bu şekilde yetişen öğrenciler, devamlı bilgisayar başında, internet ve cep telefonu ile hayatı teknoloji ile bağımlı hale gelen çocukların yanında daha başarılı oluyorlar. Bu öğrencilerimizin bulundukları ortama daha çabuk adapte olduklarını, sosyal hayatta daha başarılı olduklarını gözlemledik. Okulumuzda Tüm sınıf öğretmenlerimiz bu konuda yapılan seminerlere ve zümrelere katılarak belli bir program çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Okul yönetim kurulumuz bu çalışmaların verimli olabilmesi için maddi manevi desteklerini bizden esirgemiyorlar.  Bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazırlar.  Bu gün size öğretmenlerimizin gözetiminde öğrencilerimiz Zenginleştirilmiş Eğitim Modelini uygulamalı olarak sizlere göstermek ve anlatmak için stantlar hazırladılar. Yapılan ve yapılacak çalışmaları sizlere gösterecekler” dedi.






 

Özel Nilüfer Safvet Koleji Okul Müdürü İsmail Göbül’de yaptığı açıklamada   “Öğrencilerin ilgi ve yetenek alanlarını dikkate alarak 12 kişilik guruplar halinde haftalık ders programımızın içinde serbest etkinlik saatlerinde destekliyoruz. Bu çalışmalarda düşünce becerileri, problem çözme, üretkenlik, akıl oyunları, hafıza teknikleri, görsel algı, sosyal beceri ile ilgili çalışmalar yapılıyor Kolaydan karmaşığa ilkesiyle öğrencilerimizin, o alandaki düzeyi ve yetenekleri süreç içinde gözlemleyerek öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlıyoruz. Ben bu vesileyle bu tanıtım programına katılan velilerimize, programı hazırlayan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

 

Tanıtım  Programı, öğrenci velilerine verilen kokteyle sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş