“Altınlarımızı muhafaza edelim”

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, yaptığı açıklamada altın ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Konu ile ilgili demeç veren Emre, “TL bazında konuşursak altınlarımızı muhafaza edelim. Altının 97-98 lira olması geçmişe göre yüksek gibi gözükebilir ama gelecek anlamında ucuz olabilir” dedi.

Yayınlama: 22.01.2015
803
A+
A-

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, sektördeki son gelişmeler ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

 

NAKİT SIKINTILARI SÖZ KONUSU






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, “Altın fiyatları son dönemlerde tamamen iç piyasayla olmamakla birlikte uluslararası boyutta bir talep söz konusu. Talepten kastım altın alıcıları fazla. Bu bağlamda da iç piyasada parasal anlamda bir sıkıntı doğuruyor. Müşterilerimiz yoğun olarak mal getirmekte. Bunu karşılamakta hakikatten zorlanıyoruz. Perşembe-Cuma gününden beri müşterilerimiz açısından yoğun olarak altın satışları var. Aslında bunun ana sebebi tasarrufçuların, altın fiyatını yüksek olarak görerek ‘Altınları satalım, fiyatlar düştüğünde alalım’ mantığıdır. Ben bu görüşe katılmıyorum. Bence beklenilmeli. Zaruri ihtiyaç yoksa, herhangi bir yatırım söz konusu değilse ellerinde bulunan altınları muhafaza etmelerini tavsiye ediyorum. 5 lira aşağısından 4-5 günden beri mal alımları yapıyoruz ve fiyatlar gidiyor, yükseliyor. Gün gün daha yukarıya doğru seyrediyor. Bunun paralelinde nakit sıkıntıları söz konusu olmaya başladı. Bugün İnegöl’e herhangi bir müşteri mal getirdiğinde parasını ancak yarın alabiliyor. İç piyasada para darlığı var, bankalardan para temin etmekte zorlanıyoruz ve 1 gün sonrasına ödeme yapabiliyoruz. Vatandaşlara çok zorunluluk yoksa altınlarını muhafaza etmelerini öneriyorum. Uluslararası bazda İsviçre parasının EURO karşısında değer kazanması, parasını EURO’dan bağımsız hale getirmesi bence İsviçre’yi bu piyasada altın konusunda büyük bir alıcı yapıyor. Yunanistan’ın bir takım seçimleri veya Amerika’daki bir takım toplantının neticeleri önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Bunun ön verileri varmış gibi. Altın yükselişi uzun süreli olmamakla beraber kısa sürede daha süreceğinin kanaatindeyim. Bence bekletilmeli. Zorunlu olmadıkça altınların yüksek fiyatta bozayım, düşük fiyattan alayım denildiğinde mağduriyetler yaşanacağını düşünüyoruz. Beklenilsin, panik yapılmasın. Rant elde edeyim denilmesin. 3 sene önce de altın 105 lira civarına çıkmıştı fakat altının 100 liranın üzerindeki seviyelerinde altını yine yükselmiş saymıyoruz. Çünkü geçmişte bu rakamları görebilir. Bir anda da olabilir. Altında çapraz kur yoktur. Uluslararası bazda altına talep var. Bu bir gerçek. Yatırımcı anlamında bahsediyoruz. Biz burada tüketiciyiz, müşterilerimiz de tüketici. Yatırımcıda altına karşı yönelme var. Ellerindeki dövizlerle altına depo yapıyorlar. Geleceği daha iyi görebiliyorlar. TL bazında konuşursak altınlarımızı muhafaza edelim; altının 97-98 lira olması geçmişe göre yüksek gibi gözükebilir ama gelecek anlamında ucuz olabilir. Panik yapılmasın, beklenilsin” dedi.

 

İÇ PİYASADA ZORLANIRIZ

Yoğun olarak herkesin altın satma peşinde olduğunu belirten Emre, “Bu süreç böyle atlanılmalı. Altının onsu 1300 dolar seviyelerinde. 1290-1295 bir direnç var bu aşıldı. 1300’ün üstüne çıktığı zaman 1340 dolar seviyelerine kadar bir açıklık var gibi görünüyor. Bence beklenilmeli. İnegöl geliri oldukça iyi olan bir yer fakat giderleri de çok yoğun olan bir yer. Ticaretimiz oldukça geniş bir bantta. Bence yatırımcımız bu zamanları biraz yatırım zamanı değilmiş gibi görmeli ve beklemeli. Önümüzdeki dönemlerde ekonomik anlamda neler görüleceği belli olmaz. Temkinli olmakta fayda var. Bu ekonomik şartlarda İnegöl ekonomisinde lokomotif sektörümüz olan mobilyacıların yüzde olarak çok büyük bir oranda gelirleri yurtdışı kaynaklı. Satışları oraya. İç piyasadan olduğunu düşünüyorum. İç piyasayla İnegöl ekonomisi çok zorlanır. Dış piyasanın da ne getireceği belli olmaz. Bence ellerindeki imkânlara göre yatırımlarını yapsınlar. Banka veya farklı fonlardan bulup da yatırım yapmak şu aşamada çok mantıklı değil” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş