Amut üreticileri 2 yıldır zararda

Kış şartlarının beklenilenin üzerinde yaşanması nedeni ile ilçemizde kirazın ardından armutta da sıkıntılar devam ediyor. Konu ile ilgili görüş bildiren Edebey Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fahrettin Erdoğan, “Armut üretici olarak iki yıldır zarar ediyoruz” dedi.

Yayınlama: 31.07.2015
910
A+
A-

Edebey Mahallesi muhtarı Rasul Kayman ile birlikte armut bahçelerinden inceleme yapan Edebey Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fahrettin Erdoğan, armut üreticilerinin 2 yıldır zarar ettiğini ifade etti.

 

ARMUT ÜRETİCİ OLARAK İKİ YILDIR ZARAR EDİYORUZ






Edebey Mahallesi Muhtarı Rasul Kayman ile birlikte armut bahçelerinden inceleme yapan Edebey Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fahrettin Erdoğan, armut sezonunun başladığını belirterek, “Kışın ağır geçmesi yüzünden armutta leke var. Bu yüzden piyasa biraz düşük. Alıcı bulmuyor. Yağışların çok olmasından dolayı da çil oldu. Bu nedenle biraz kalite kaybı da oldu. Alıcılar ve tüccarlar bu yüzden kaçıyor. Piyasada fiyatlarda düşük. 1 lira ile 1,30 – 1,40 lira arası geziyor. Kirazda da sıkıntı yaşamıştık. Bu sene üretici olarak epey sıkıntıdayız. Alıcı çıkmazsa armutları soğuk hava deposuna koyup bekleteceğiz. Süreç ne gösterirse sonrasına bakacağız. Edebey’de yaklaşık 2 bin ton armut üretiliyor. Geçen sene de sezon baştan iyiydi. Baştan 2 lira civarında satıldı. Sonradan arz talep dengesi değişince fiyatta düştü. Geçen sene bu yüzden tüccar zarar etti. Bu yılda biraz bu nedenden dolayı tüccar girmek istemiyor. Armut üretici olarak iki yıldır zarar ediyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş