Ashley Furniture İnegöl’de

Amerika, Vietnam ve Çin’deki üretim alanları ile dünya markalarından biri olan Ashley Furniture mağazası önceki gün İnegöl-Bursa Karayolu 6. kilometre numara 14 adresinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yayınlama: 11.05.2015
2.379
A+
A-

Önceki gün saat 13.00’de düzenlenen açılış törenine Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, yönetim kurulu üyeleri, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım, Ashley Furniture CEO’su Dave Maxye ile vatandaşlar katıldı.

 

ASHLEY’İN 2014 YILI CİROSU 5 MİLYAR DOLAR








Programın açış konuşmasını yapan Ashley Furniture Genel Müdürü Serdar Tanoğlu, “Öncelikle sizlere Ashley’in burada olmasını sağlayan Mc Adam’s firmasından bahsedeceğim. Mc Adam’s olarak aylık ortalama 1,5 milyon metre kumaş satmaktayız. Ve Türkiye’nin en önemli markalarına hizmet etmekteyiz. 2014 faaliyete geçen İnegöl bölge müdürlüğümüzde hem İnegöl mobilyacımıza hem Güney Marmara’ya hizmet vermeye başladık. Gelecek hafta sonu İç Anadolu Bölgesine hizmet edecek Ankara Franchise’mizi, önümüzdeki ay Ege Bölgesine hizmet edecek İzmir bölge müdürlüğümüzü hizmete açacağız. Mc Adam’s mağazalar zincirleri Türkiye genelinde yaygınlaşmaya devam edecek. Mc Adam’s Türkiye’de olduğu gibi dünyada da güçlü bir markadır. Kardeş ülke Azerbaycan, Afrika, Ortadoğu, Çin ve ABD’de de hizmet vermektedir. Mc Adam’s firması olarak tüm bu faaliyetlerden edindiğimiz tecrübeyi ve birikimi bir dünya markası olan Ashley ile bir araya getirmeye karar verdik. Bugün itibariyle açılışını yaptığımız Ashley’i İnegöl’e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Peki Ashley kim? 1945 yılında ABD’de faaliyete başlayan, 1 milyon metrekare kapalı alanda, 23 bin çalışanıyla ve de dünyanın en büyük koltuk fabrikası bulunan 10 saniye bir koltuk takımı üreten bir firmadır Ashley. Yılda 10 milyonu aşkın mobilya üreten, 123 ülke de homestore’u ve satış noktaları bulunan bir firmadır. 2014 yılı cirosu 5 milyar dolardır. Her yıl teknolojiye ve sistemine 30 milyon dolar para yatıran bu büyük teknolojiyi bugün açılışını yaptığımız İnegöl mağazamız ile Türkiye’yle tanıştırıyoruz. Yine İnegöl’de başlayan bu süreç çok yakın zaman içinde Azerbaycan, İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri’de devam edecektir. Bu yatırımı yaparken asıl hedefimiz Ashley firmasının üretim ağından birini de Türkiye’ye getirmektir. Dünya çapında 7 ülkede fabrikası bulunan bir dünya devinin Türkiye’de de üretim yapmasına, istihdam sağlamasına aracı olmaktır. Dünya çapında binlerce satış noktasına Türkiye’de ve İnegöl’de üretilen ürünleri ulaştırmak istiyoruz. Neden bu mağazanın içinde made in Turkey yazmasın? Türkiye’nin ve İnegöl’ün iş gücü ve üretim potansiyelini Ashley tarafından tanınması ve değerlendirilmesi için büyük emek sarf eden başta yönetim kurulumuza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

YILDA 30 MİLYON’UN ÜZERİNDE MOBİLYA ÜRETİYORUZ

Tercüman aracılığıyla bir konuşma yapan Ashley Furniture CEO’su Dave Maxye, “Bugün buraya gelen herkese, Türkiye’deki ilk Ashley Home Store mağazamızın açılışı için hoş geldiniz demek istiyorum. Adem bey ve ekibinin burada yapmış olduğu işlerden dolayı gurur duyuyoruz. Şuna inanıyorum; bu mağaza dünya genelindeki en iyi görünümlü mağaza olacaktır. Ashley Furniture dünyanın en büyük mobilya üreticisidir. Dünya genelinde 25 bin çalışanımız ile yılda 30 milyon üzerinde mobilya üretiyoruz. Ashley 1945 yılında kuruldu ve özel müteşebbis bir firmadır. Ron Wonek ve oğlu Tood Wonek firma sahipleridir. Şu anda dünya genelinde 600 Ashley Home Stor mağazasına sahibiz. 2016 yılının sonuna kadar 100 mağaza açmayı düşünüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’nde üretim yapmanın yanı sıra, Vietnam ve Çin’de üretim fabrikaları bulunmaktadır. Dünyanın en büyük mobilya üreticisi olarak, ortaklarımızın ve müşterilerimizin beklentilerini aşmak üzere çok sıkı çalışıyoruz. Ashley’nin vizyonu; dünyanın en büyük mobilya firması olmaktır. Bizim en büyük beklentimiz; her gün çalışanlarımızın, müşterilerimizin sadakat ve güvenini kazanabilmektir” diye konuştu.

 

İNEGÖL OLARAK ÇOK GÜZEL ŞEYLERİN ALTINA İMZA ATIYORUZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Şehirlerimiz, ilçemiz gelişiyor. Ticaretimiz, ihracatımız artıyor. İşadamlarımız yurtdışına mal satmanın hesabı içinde. Yurtdışında yatırım yapan işadamlarımız var. Ama bunun yanında Ashley firması gibi İnegöl’ümüze, Bursa’mıza ve ülkemizin çeşitli şehirlerinde de bu ülkenin potansiyelini düşünerek, bu ülkenin coğrafi konumunu, konjektürünü düşünerek yatırım yapanlar var. Ben Ashley firması yönetimine teşekkür ediyorum. Bu yatırımın çok başarılı neticelere ulaşacağına inanıyorum. Dışarıdan firmalar geliyor acaba bizim elimizdeki fırsatlar gidiyor mu diye yorumlamalar yapıyoruz. Bende mobilya sektörü içinden gelen birisi olarak kesinlikle bu ve benzeri oluşumların bize fayda getireceğini, asla zarar vermeyeceğini düşünüyorum. Bize yeni açılımlar sağlayacak. Önümüzdeki hafta Salı günü Marketin Türkiye firması Bursa’da yaptığı araştırma neticesinde 16 kişiye ödül verecekmiş. Bunlardan bir tanesi de benim. Bu bana iletilince biraz huylandım. Genel de bu tür gazete ve dergilerin ödül vermesinde bir reklam bedeli olur. Önceden bir reklam veya bir bedel verirsiniz. Sonrada ödüle layık görülürsünüz. Benden başka kimlerin ödül aldığını sorduğum da; Sütaş, Özdilek, Durmazlar Makin, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Çilek Mobilya. Hepsi özel sektörden, hiçbir siyasi kurum veya belediye yok. Bana hangi sebepten bu ödülü verdiklerini sorduğumda; mobilya sektörüne olan ve bir şehrin mobilyayla alakalı değişimi ve dönüşümüyle ilgili ödüle layık görmüşler. Benim burada anlatmak istediğim Alinur Aktaş’ın aldığı ödül değil, bir şehrin mobilyayla alakalı değişimin ve dönüşümünün açıkçası göstergesidir. Özellikle İnegöl kanalında iş yapan dostlarımıza şunu ifade etmek isterim ki, gerçekten biz İnegöl olarak çok güzel şeylerin altına imza atıyoruz. Ve bu da birilerinin çok ciddi dikkatini çekiyor. Eğer Ashley gerçekten İnegöl’de bu manada bir yatırım yapmaya değer görüyorsa demek ki bu şehirde bir potansiyel görüyor. Bu şehrin gelecekteki vizyonunu görüyor. Dolayısıyla ben özellikle bugüne kadar mobilya sektörümüze emek vermiş herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte daha hızlı adımlar atmamız gerektiğini, daha kurumsallaşmamızı, daha profesyonelce hareket etmemiz gerektiğini hatırlatmak istiyorum” dedi.

 

GAYEMİZ İNSAN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRMAKTIR

Konuşmasına tüm annelerin Anneler Gününü kutlayarak başlayan Kaymakam Ali Akça ise, “Ben konuşmalarımda ısrarla İnegöl dendiğinde İnegöl insanının Selçuklunun ve Osmanlının filizlendiği bu bölgenin en önemli zenginliği olduğuna inanırım. İnegöl insanının da en önemli vasfının evrensel düşünebilme yeteneğine sahip olduğunu değerlendiririm. Bugün uluslararası bir firmanın mağaza açılışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu açılış bizlere şöyle bir örnek oluşturacaktır; bizim de uluslararası alanda üretim yapabilen birçok mobilya markamız vardır. Bu açılış İnegöl mobilyacılarına örnek olacaktır. İnegöl mobilyacıları da dünyanın dört bir yanında bu şekilde mağaza açılışı gerçekleştirecektir. Bu açılış onlara ufuk sağlayacaktır. Onlara bu anlamda örnek olacaktır. Açılan her mağaza, çalışan bacası tüten her fabrika, dönen her çark, tarladan çapa sallayan çiftçi, fabrika da çalışan işçi netice de bu memleketi bir adım daha ileriye taşır. Amacımız ve gayemiz maddi ve kültürel zenginlik üreterek insan yaşamını kolaylaştırmaktır. İnsan yaşamını kolaylaştıran her harekette insanlara refah artışı olarak geri döner. İlçemizin ekonomisine katkı sağlayacağını düşündüğüm bu mağazanın sahiplerine hayırlı kazançlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Yapılan duanın ardından kurdele kesimiyle Ashley Furniture mağazası hizmete açıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.