Ayçiçeğinde sezon açıldı

İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, ayçiçeği sezonunu açtıklarını belirterek açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 26.08.2014
1.003
A+
A-

İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, ayçiçeği sezonunun açıldığını belirterek kendisine yöneltilen sorularını yanıtladı.

 

İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin yaptığı açıklamasında şunları söyledi: Kooperatif olarak ayçiçeği sezonunu açtık. Ortaklarımızdan ayçiçeği gelmeye başladı. Biçerdöverler çalışmaya başladı. Ortaklarımızın yoğun talepleri var, getiriyorlar. Ama tabi ki ayçiçeğinde bazı sıkıntılarımız var. Doğu tarafındaki köylerimizde güzel yağışlar oldu, verimler iyiydi. Son zamanda 3 gün samyeli vurdu. Samyeli vurduğu için ayçiçeği yağ oranlarında sıkıntılar yaşamaya başladık. 43, 44, 45 gelen yerlerde şuanda 36, 37 gelmeye başladı. Geçen yıl 39’dan aşağısını kooperatifimize almıyorduk. 39-41 arası standart alıyorduk, 41’den sonrasında fiyatlar yüksek oluyordu. Bu dönem ortaklarımızın mağdur olmaması için düşük yağ oranlıyı açtık. 39’dan aşağısı cezalı duruma düşüyor. Tabi ki iyi mal iyi paradır. Düşük malda da ona göre fiyat belirlenecek. Şuanda Trakya Birlik Yönetim Kurulumuz dünya piyasalarını ve Türkiye’deki ayçiçeği borsalarını araştırıyorlar. Bugün kendileri ile görüştüm. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta ayçiçeği fiyatları belirlenecek, piyasalar belirlenecek. Geçen yılda olduğu gibi Trakya Birlik ortaklarını ve üreticilerini hiçbir zaman mağdur etmedi, bu yıl da mağdur etmeyecektir. En güzel çalışmayı yapıp ortaklarımızı memnun edeceklerdir. Ayçiçeği sezonumuzun ortaklara, İnegöl’ümüze ve kooperatifimize hayırlı olmasını diliyorum.






 

SİYAH AYÇİÇEĞİ EKİMİNDE BİR DÜŞÜŞ VAR

Fiyatlar bir önceki sene yüksek olduğu için herkes beyaz ayçiçeğini bırakıp yağlığa döndü. 2013’de yüksek bir verim ve ekim vardı. Bu yıl yüzde 20-30 siyah yağlık ayçekirdeği azaldı. O da fiyatlardan dolayı azaldı. Onun için ortaklarımızın çoğu ekmedi, beyaza döndüler. Bu yıl da yine siyah ayçiçeği ekiminde bir düşüş var.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş