Belediyenin kasası doldu

Belediye mülkiyetindeki 5 taşınmaz, kapalı teklif usulü ile satışa sunuldu. 3 taşınmazın satışının yapıldığı ihalede Belediye kasasına 6 milyon 756 Bin TL koydu.

Yayınlama: 09.07.2014
947
A+
A-

Taşınmazlar, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesince, “Kapalı Teklif Usulü” ihale yöntemiyle dün saat 11.30’da belediye encümen salonunda satışa sunuldu. 3 taşınmaz satılırken, 2 taşınmaza ise talep olmadı.

 

5 AYRI TAŞINMAZIN SATIŞINA ÇIKTIK






İhale hakkında basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Encümen üyeleriyle önemli satış ihalesini hep birlikte gerçekleştiriyoruz. 5 ayrı taşınmazın satışına konu olan ihalemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Belediyeler rutin iş ve işlemlerini yaparken, yatırımlarını bir taraftan sevk ve idare edebilmek için normal gelirleri haricinde ek gelir oluşturacak kaynaklar ararlar. Bizde elimizdeki envanteri göz önüne alarak, 5 ayrı taşınmazın satışına çıktık. Daha önce de gerekli ilanı yaptık. Satışlar, ‘kapalı teklif usulü’ ihale yöntemiyle yapılacak. Çünkü 1 milyon 600 bin TL’nin üzerindeki rakamlarda ihaleler kapalı teklif usulüyle gerçekleşiyor. İhalemiz kapalı zarf usulü olacağından teklifler her parsel için ayrı ayrı verilecek ve çıkan sonuçlara göre encümence sözlü veya yazılı olarak 2. teklifler alınacak. 2. tekliflerin neticesinde ortaya çıkan fiyat karara bağlanıp ihalemiz sonlandırılacak” dedi.

 

Konuşmanın ardından ihaleye geçildi. İlk olarak Mahmudiye mahallesindeki 71 bin 627 TL muhammen bedelli 204 metre kare arsa için iki kişi teklif verdi. Söz konusu arsa 81 bin TL’ye alıcısını buldu.

 

5 MİLYON 375 BİN TL’YE ALICISINI BULDU

İkinci ihale de 4 Milyon 226 bin TL muhammen bedelli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 30 bin 187 Metrekarelik arsa satışa sunuldu. 4 firmanın katıldığı kapalı zarf usulü satışta verilen rakamlar komisyonca kabul edilmeyince açık artırma şeklinde yapıldı. Kızışmalı geçen ihale de söz konusu arsa 5 Milyon 375 Bin TL’ye alıcısını buldu.

 

YAYLA SOFRASI SATILDI

Tahtaköprü beldesi üzerinde bulunan ve Yayla Sofrası olarak bilinen işletmenin bulunduğu alan satışa konu oldu. Kapalı zarf usulü yapılan ihale de 1 Milyon 300 Bin lira teklif veren firma, arsanın sahibi oldu. 3 taşınmazın satışı ile Belediye kasasına 6 milyon 756 Bin TL koydu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş