Btso İş Adamlarını Dünyayla Buluşturdu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 2017 yılının ilk 8 ayında bine yakın üyesini 30’a yakın yurt dışı program ile buluşturdu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yurt dışı organizasyonları ile Bursalı firmaların rakiplerini yakından tanıma fırsatı yakaladığını söyledi.

Yayınlama: 30.08.2017
1.204
A+
A-

BTSO, Küresel Fuar Acentesi ve Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi (Ur-Ge) ile yılın ilk 8 ayında üyelerini dünyanın dört bir yanında düzenlenen fuar ve iş adamlarıyla buluşturdu. Tekstil, otomotiv, makine, kimya, uzay havacılık ve savunma gibi farklı sektörlerden yaklaşık bine yakın iş dünyası temsilcisi, düzenlenen bu organizasyonlarda iş bağlantıları kurma fırsatını yakaladı.

Bursa iş dünyası, bu organizasyonlar kapsamında sadece Avrupa ülkelerine değil, farklı alternanif pazarlara da açılma imkanı buluyor. Yılın ilk 8 ayında Bursalı firmalar, Birleşik Arap Emirlikleri’nden, Fransa’ya Almanya’dan Rusya’ya ABD’den Fas’a İngiltere’den Japonya’ya kadar kalabalık heyet organizasyonlarıyla yabancı iş dünyası temsilcilerini buluşturmayı başardı.

BTSO liderliğinde düzenlenen yurt dışı programlarında stratejik sektörler de Bursalı firmaların radarında kaldı. Fuar ve ikili iş görüşmeleri programlarında kompozit, makine, otomotiv ve raylı sistemler gibi katma değeri yüksek ve ileri teknoloji gerektiren sektörler yer aldı. Odamızın da destek verdiği Küresel Fuar Acentesi ve Ur-Ge yurt dışı iş programları kapsamında ayrıca ev tekstili, inşaat, mobilya, kumaş, gıda, enerji, ayakkabı, iklimlendirme ve mimarlık- dekorasyon alanlarında düzenlenen fuarlara katılım sağlandı. BTSO üyeleri ayrıca Ekonomi Bakanlığı öncülüğünde TİM işbirliğiyle BTSO’nun destekleriyle hazırlanan New York ve Moskova Türk Ticaret Merkezleri’ni de inceledi.








BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, küresel ölçekte artık ezberlerin bozulduğunu, dengelerin hızla değiştiğini belirterek, firmaların büyüme yolculuğuna güç katan çalışmalara destek olmayı sürdüreceklerini söyledi. Başkan Burkay, “Yurt dışı fuar organizasyonları firmalarımızın, sektördeki global rakiplerini ve yeni teknolojileri yakından tanımalarına büyük katkı sağlıyor” dedi.

“Üyelerimizi dünya ile buluşturmayı sürdüreceğiz”

İbrahim Burkay, “KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı destekleriyle düzenlenen yurt dışı programlarımız, firmalarımızın dış ticaret hacmine büyük katkı sağlıyor. Bursa iş dünyamızın rekabetçiliğini geliştirmek için hayata geçirdiğimiz projelerle kentimize son 4 yılda 800 yeni ihracatçı kazandırdık. Şimdiye kadar 4 binin üzerinde iş dünyası temsilcimizin katıldığı Küresel Fuar Acentesi’nin yanı sıra üyelerimizin rekabetçiliğini artıran Ur-Ge yurt dışı programlarımıza katılan tüm firmalarımıza teşekkür ediyor, 2017 yılında düzenleyeceğimiz yeni fuar programlarımıza firmalarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

www.kfa.com.tr adresinden fuar organizasyonlarına online olarak başvuruların yapılabildiği projeye katılan firmalara KOSGEB tarafından yakın ülkeler için 3 bin TL, uzak ülkeler için ise 5 bin TL’ye kadar destek verildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.