Btso Mutfak Akademide Hedef 5 Yılda 5 Bin Kadın İstihdamı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilen BTSO Mutfak Akademi sektör temsilcilerini ağırlamayı sürdürüyor.

Yayınlama: 16.11.2017
1.327
A+
A-

Gerçekleştirilen ilk tanıtım toplantısında Bursalı yemek sanayicilerini ağırlayan BTSO Mutfak Akademi, bu kez de fırıncılar ve unlu madde imalatçılarını ağırladı. Toplantıya BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Irmak Aslan, Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, BTSO Meclis Üyeleri Turgay Güler ve Talip Andıç ile sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Irmak Aslan, BTSO Mutfak Akademi’nin sektörün ihtiyacı olan nitelikli personelin yetiştirilmesi konusunda en doğru adres olacağını söyledi. BTSO Mutfak Akademi’de dünya standartlarında bir eğitim modeli oluşturmak için çalıştıklarını ifade eden Aslan, kursiyerlere teorik ve pratik eğitimlerin yanında işbaşı eğitimleri de vermek istediklerini belirtti. Konuyla alakalı olarak İŞKUR’la görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Aslan, “İŞKUR’la birlikte sektördeki kadın istihdamını artırmaya yönelik de önemli bir çalışma planlıyoruz. Özellikle hijyen konusunda daha fazla titizlik gerektiren pastacılık, fırıncılık gibi meslek kollarında kadın istihdamının artırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda hazırladığımız projeyle gelecek 5 yılda sektörümüzde 5 bin kadın istihdamını hedefliyoruz” diye konuştu.

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, BTSO Mutfak Akademi’de yetişecek personellere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Sektörün bu özel projeye sahip çıkması gerektiğini dile getiren Yılmaz, “Personellerimizi mesleki gelişimleri adına BTSO Mutfak Akademi’ye yönlendirmeliyiz. Ayrıca buradan mezun olan kursiyerleri de mutlaka firmalarımızda istihdam etmemiz gerekiyor. Mutfak Akademi mezunlarını çalıştırmak, işletmeler için bir saygınlık göstergesi haline gelmeli” dedi. Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar ise simit, börek ve diğer unlu mamullerin imalatında çalışacak personelleri Mutfak Akademi kapsamında yetiştireceklerini belirtti ve kursiyerlere istihdam garantisi verdi.






BTSO Meclis Üyesi Turgay Güler konuşmasında Mutfak Akademi’nin Türkiye’deki oda ve borsalar arasında hizmet sektörüne yönelik yapılmış en büyük yatırım olduğuna dikkat çekti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş