Bursa Ar-Gede Sözünü Tuttu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 2017 yılı sonuna kadar hedefledikleri 70 Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısını yıl bitmeden ulaştıklarını söyledi. Son 3 yılda Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısının 3 kat artarak 71’e yükseldiğini açıklayan Burkay, “Hedefimiz 100 Ar-Ge ve tasarım merkezini kentimize kazandırmak” dedi.

Yayınlama: 02.09.2017
1.308
A+
A-

Türkiye’nin ikinci ihracatçı kenti Bursa’da Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin sayısı artmaya devam ediyor. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO’nun da destekleriyle sayıları her geçen gün artan merkezler, kent ekonomisinin ihracatına ve ‘inovasyon’ odaklı üretimine destek oluyor. Bursa’da, 2014 yılında 23 olan Ar-Ge merkezi sayısı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın çalışmaları, ‘Ar-Ge Reform Paketi’nin sunduğu avantajlar ve BTSO’nun çalışmalarıyla artmaya devam etti.

“3 yılda 3 kat arttı”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, otomotiv, makine, tekstil, kimya, gıda gibi sektörlerde söz sahibi olan Bursa’nın Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde atağa geçtiğini vurguladı. Başkan Burkay, 13 milyar dolara yakın ihracata imza atan Bursa’da son 3 yılda Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin sayısının yaklaşık 3 kat arttığını vurguladı. İbrahim Burkay, “Bursalı firmalarımızın katma değerli ve inovasyon odaklı üretim vizyonuyla yaptığı çalışmalarla Ar-Ge merkezlerimizin sayısı 65’e, tasarım merkezlerinin sayısı ise 6’ya yükseldi” diye konuştu.








“11 ayrı sektörde Ar-Ge Merkezi”

Bursa sanayisinin teknoloji odaklı büyümesini istediklerini ifade eden Burkay, BTSO öncülüğünde hayata geçen Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi’nin (BUTEKOM) Bursa’daki Ar-Ge çalışmalarına büyük katkı sağladığını dile getirdi. Bursa’daki her Ar-Ge ve tasarım merkezinin kentin katma değerli üretime büyük güç kattığını vurgulayan Burkay, şöyle konuştu: “Mutlaka sanayiye teknolojiyi eklemek zorundayız. Özellikle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın firmalarımıza moral veren destekleri ve Ar-Ge Reform Paketi sayesinde merkezlerin sayısı artmaya devam ediyor. Yalnızca birkaç sektörde Ar-Ge merkezine sahip olan kentimiz, bugün baktığımızda devletimizin ve odamızın da destekleriyle 11 ayrı sektörde Ar-Ge ve Tasarım merkezine sahip oldu. Bursalı firmalarımızın bu konuda Türkiye’ye örnek bir performansı var” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.