Bursalı Firmalar Havelsanın İş Ortağı Olacak

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Hava Elektronik Sanayii (HAVELSAN) İş Ortakları ve Tedarikçi Yönetimi Müdürü Yavuz Ekinci, “Yeni dönemde kendi ürünleriyle ön plana çıkan bir şirkete dönüşmeyi planlıyoruz. Bu yönde atacağımız adımlarda Bursalı firmalarımızın da katkılarını bekliyoruz” dedi.

Yayınlama: 16.02.2018
1.834
A+
A-

ASELSAN, ROKETSAN ve TAİ gibi savunma sanayii ana kuruluşlarını firmalarla bir araya getiren BTSO, son olarak HAVELSAN yetkililerini Bursa’da ağırladı. Bursa Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi Derneği’nin faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirilen ‘HAVELSAN Günleri’nde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Türk savunma sanayiinde son dönemde millileşme ve yerlileşme kavramlarının öne çıktığına dikkat çekti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanma oranının 2003 yılında yüzde 25 olduğunu ve yapılan çalışmalar neticesinde bu oranın yüzde 70’lere çıktığını hatırlatan Duran, Türkiye’nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığının azaldığını söyledi.

Bursalı sanayicilerin Türkiye’nin savunma sanayiinde ihtiyacı olan parçaları ve sistemleri üretmeye hazır olduğunu ifade eden Duran, “Sanayicimizin bu konuda büyük bir hevesi var. Otomotiv, makine, tekstil ve kimya gibi stratejik sektörlerde önemli bir üretim ehliyetine sahip olan firmalarımız, Boeing ve Airbus gibi dünya devlerine de üretim gerçekleştirebiliyor. Güçlü bir potansiyele sahip olan Bursa, savunma sanayiimizde gerçekleştirilecek milli projelerde de öncü olabilir. HAVELSAN, ASELSAN ve ROKETSAN gibi ülkemizin önde gelen savunma sanayii kuruluşlarının, Bursalı firmalarımızın yeteneklerinden daha fazla faydalanmalarını hedefliyoruz” diye konuştu.

HAVELSAN İş Ortakları ve Tedarikçi Yönetimi Müdürü Yavuz Ekinci de HAVELSAN’ın Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın bir kuruluşu olduğunu söyledi. Şirketin komuta kontrol ve savaş sistemleri, eğitim ve simülasyon sistemleri, yönetim bilgi sistemleri ve ülke ve siber güvenlik alanları olmak üzere dört ana alanda faaliyet gösterdiğini kaydeden Ekinci, bu alanlarda uzun vadeli işbirliği yapabilecekleri yetenekli firmaları tespit etmek için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yerli ve milli hassasiyetler doğrultusunda Türkiye’nin tüm illerinde bulunmaya gayret gösterdiklerini dile getiren Ekinci, “Bursa’nın da bizim için ayrı bir önemi var. Uzay, havacılık ve savunma kümelenmesinin oluştuğu bir şehir. BTSO ev sahipliğinde düzenlenen faaliyeti hem Bursa firmalarını tanımak hem de HAVELSAN’ı firmalarımıza anlatmak adına önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Yeni dönemde proje şirketinden ürün sahibi şirkete dönüşme yolunda bir politika izleyeceğiz. Bu yönde atacağımız adımlarda Bursalı firmalarımızın da katkılarını bekliyoruz” dedi.








HAVELSAN’ın tedarik süreci ve uygulamaları hakkında da bilgiler aktaran Ekinci, iş ortaklarından ağırlıklı olarak mühendislik destek hizmeti ve yazılım modül destek hizmeti aldıkları bilgisini verdi.

Bursa Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi Başkanı Dr. Mustafa Hatipoğlu da Türkiye’nin kritik günlerden geçtiğini söyledi. Hatipoğlu, ayrıca kümelenme çalışmaları ve BTSO projelerini içeren bir sunum da yaptı.

Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi’nde (BUTEKOM) gerçekleştirilen toplantıya 50’den fazla firma katıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.