Bursalı Firmalar Rusya Pazarında

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), New York’un ardından dünyanın önemli başkentlerinden Moskova’da bulunan ticaret merkezindeki showroomları Bursa iş dünyasının hizmetine sunacak.

Yayınlama: 08.08.2017
1.413
A+
A-

BTSO, üyelerini Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğiyle kurulan Türk ticaret merkezleriyle buluşturuyor. İlk dünya ekonomisinin kalbinin attığı New York’un en işlek bölgelerinden biri olarak kabul edilen 5.Cadde’de yer alan merkezin iki katını Bursalı tekstil ve iş kontratları alanında faaliyet gösteren firmaların istifadesine sunan BTSO, Moskova Türk Ticaret Merkezi için de hazırlıklara başladı.

Toplam 32 bin metrekarelik kullanım alanı bulunan Moskova Türk Ticaret Merkezi’nde tekstil, konfeksiyon, deri ve mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar yer alacak. Her bir sektör için 8 bin metrekare alanın tahsis edileceği merkezde firmalar, ortalama 100 metrekarelik ofisleri kiralayabilecek. Yüzde 75 oranında kira, tanıtım ve ofis dekorasyonu desteklerinin de verileceği merkezde firmalar, desteklerin ardından metrekaresi aylık 7.5 dolardan showroom kiralama imkanı bulacak.

Türk ticaret merkezlerinin özellikle hedef pazar olarak gösterilen bölgelere ulaşmak için önemli bir fırsat olduğuna işaret eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Dünya ticaretinde rekabet şartları her geçen gün zorlaşıyor. Firmalarımızın bu pazarlara açılabilmesinin yolu Türk ticaret merkezlerimizden geçiyor. New York’ta hayata geçirdiğimiz merkezde firmalarımız uygun fiyatlarla sunulan ofislerden faydalanarak ürünlerini Amerika pazarında doğrudan sergileme imkanı yakaladı. Tekstil, konfeksiyon, deri ve mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren tüm firmalarımızı Moskova’da hayata geçireceğimiz bu merkezimizin sunmuş olduğu fırsatlardan yararlanmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.








Başkan Burkay, yıl sonuna kadar dünyanın önemli ticaret bölgelerinde 10 ayrı Türk ticaret merkezini hayata geçirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.