Büyükşehir define buldu

Yeni yasayla birlikte İnegöl’ünde aralarında olduğu 10 ilçe Bursa’nın merkez ilçe olmasıyla beraber, Büyükşehir belediyelerinin il sınırı yapılması, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne 100 milyon TL ek gelir getirdi.

Yayınlama: 17.04.2014
1.116
A+
A-

30 Mart seçimleri ile birlikte İnegöl’ün de aralarında bulunduğu 10 ilçe, Bursa Büyükşehir’e merkez ilçe olarak bağlandı. Büyükşehir belediyelerinin il sınırı yapılması, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne yüksek miktarda ek gelir getirdi.

 

BÜTÇENİN YÜZDE 10’U DOLAYINDA






Büyükşehir belediyeleri, kuruluşlara ait Kurumlar Vergisi’nden yüzde 6 oranında pay alıyorlar. Bursa’nın diğer 10 ilçesinin kapsam içine girmesiyle de yılda 100 milyon TL dolayında ek gelir tahmini bulunuyor. Hükümetin sınır düzenlemesi, İstanbul ve Kocaeli’nin yanı sıra diğer büyükşehir belediyelerine de bu imkânı sağlamış oldu.

 

Sanayi ili olarak, Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi, İnegöl’den Orhangazi’ye, Karacabey’den Mustafakemalpaşa ve Yenişehir’e kadar bu ilçelerdeki kuruluşlara ait vergilerden Mayıs itibariyle para almaya başlıyor. Yıllık tahmini gelir bu yıla ait bütçenin yüzde 10’u dolayında.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş