Çaykurun İsraile Çay Satabilmesi İçin Kosher Belgesi Çalışması Başlatıldı

ÇAYKUR, İsrail’e çay satışı için yaptığı çalışmalar sonucunda Mentacom şirketi ile bayilik anlaşması yaptı. Yapılan bu anlaşmanın ardında ÇAYKUR ürünlerinin hem İsrail’de hem de dünyanın diğer ülkelerinde yaşayan Musevi inancına sahip insanların mutlaka aradıkları uygunluk belgesi olan ’Kosher belgesi’ni almak için girişimlerini başlattı.

Yayınlama: 24.01.2017
1.144
A+
A-

ÇAYKUR’un başvurusu üzerine İsrail’den Rize’ye gelen Shmuel Benyamin Yakubovitz yaptığı incelemelerin ardından ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu tarafından kabul edildi.

Yakubavitz’in, İsrail’e ürün satışında şart olan Kosher Belgesi için Rize’ye geldiğini belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu yaptığı açıklamada, “Yaptığımız dış pazar çalışmaları kapsamında Dror Meir’in Genel Müdürü olduğu Mentacom Ltd. Şirketi ile bayilik anlaşması yaptık. Ancak gerek İsrail’de gerekse dünyanın diğer ülkelerinde yaşayan Musevi inancına sahip insanlara ürün satabilmek Kosher belgesi olması şart. Biz de bu belgeyi almak için çalışmalar yapıyoruz. Sayın Shmuel Benyamin Yakubovitz misafirimiz oldu, tesislerimizde incelemeler yaptı. İnşallah yakın zamanda ürünlerimiz İsrail’de satılmaya başlayacak. Biz de bu süreçte İsrail’e bir seyahat gerçekleştireceğiz” dedi.

Kosher belgesi nedir?








Kosher belgesi Musevi inancına uygun olarak üretilmiş ürünleri tescilleyen bir belgedir. İşletmelerde üretim yapılırken tüm aşamaların ve kullanılan malzeme ve hatta ekipmanların Museviliğe uygunluğu din adamları tarafından üretim yerinde kontrol edilir. Uygulama, ekipman ve malzemelerde inançlarına aykırı bir durum olmaması durumunda din adamları firmada üretilen ürünlere Kosher belgesi verir.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.