Dünya Aftermarket Pazarı Hızla Büyüyor

Otomotiv sektöründe aftermarket ürünlerine duyulan ihtiyaç bütün dünyada artarken, sektörde üretim yapan Türk firmaları da kaliteleri ve fiyat avantajı ile pazar paylarını her geçen gün arttırıyor. Bursa Hasanağa OSB’de faaliyet gösteren Profil Sanayi firması, PRS markası ile 6 yıl önce başladığı aftermarket parça imalatında gerek iç piyasaya sunduğu, gerek ihraç ettiği yerli ürünleri ile Türkiye’nin dış ticaretine önemli katkı sağlıyor.

Yayınlama: 27.12.2017
1.337
A+
A-

Profil A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Sezer, dünyada 1,1 milyar adet araç bulunduğunu, bu araçların yüzde 19,5’inin Avrupa’da, yüzde 24,5’inin Çin’de, yüzde 25’inin ABD’de olduğunu belirterek, “Dünyada yeni araçlara ilgi sürse de, özellikle Avrupa ve ABD’de ortalama araç yaşı 10 yılın üzerine çıkmış durumda. Bu araçların eskiyen parçalarının yerine konulan aftermarket ürünlerinin bütün dünyadaki pazarı 1 trilyon doları çoktan aştı. Aftermarket pazarı her geçen gün büyüyor. Biz de pazardaki payımızı arttırmak için çaba harcıyoruz” dedi.

Otomotiv sektöründeki güçlü markaların, farklı modelleri için 2 bin dolayında aftermarket ürünü pazara sunduklarını söyleyen Sedat Sezer, “2011 yılında 5 marka için üretim yapmaya başlamıştık. Şu anda 21 farklı marka için üretim yapıyoruz ve yeni markalar için farklı modeller üretme planlarımız var” dedi.

Güvenlik çok önemli








Ürünleri piyasaya sunmadan önce bir dizi güvenlik aşamasından geçirdiklerine de vurgu yapan Sedat Sezer, araçlarda hayati öneme sahip parçalar ürettiklerini, bu parçaların üretim aşamalarında ve üretim sonrasında bir dizi teste tabi tuttuklarını vurguladı. Sedat Sezer, “Son kullanıcıların güvenliği bizim için birinci önceliktir. Ürünlerimizin tamamını kendi tesislerimizde imal ediyoruz ve bir dizi test sonrasında pazara sunuyoruz” diye konuştu.

Sezer, kesinlikle mamul ürün ithalatı yapmadıklarını, mamul ürünleri ambalajlayıp pazara sunmak gibi kolaycılığı tercih etmediklerini vurgulayıp, “Ham maddeyi tesislerimizde işleyip mamul hale getiriyoruz. Ürettiğimiz her parçada, Türk mühendis ve işçisinin alın teri ve emeği var” dedi.

Sedat Sezer, 2017 yılı için koydukları hedeflerin üzerine çıktıklarını da söyledi. Sezer, 2017 yılında iç ve dış pazarda toplam yüzde 40 büyüme ile hedeflerini aştıklarını ve 2018 yılını yüzde 20 büyüme ile trendi devam ettirmeyi hedeflediklerini vurguladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.