Etiyopyalı Bakan yatırıma davet etti

İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD)’ın davetlisi olarak İnegöl’e gelen Etiyopya’lı heyet Organize Sanayi Bölgesinde ve Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bazı fabrikaları ziyaret ettiler. Burada değerlendirmelerde bulunan Etiyopya Devlet Bakanı Ahmed Abtew, yatırım için ülkelerine davet etti.

Yayınlama: 21.05.2014
1.080
A+
A-

Etiyopya Sanayiden sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Abtew, Sanayi Bakanı Tadesse Haile, Dışişleri Bakanı Dawano Kedir, Etiyopya Başbakanlık Yatırım Ajansı Müdürü Fitsum Arega ve Etiyopya Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobbeziz’in bulunduğu heyet Önce İnegöl Özel Nilüfer Lisesini ziyaret ederek başladıkları İnegöl ziyaretinde Organize Sanayinde bulunan İSKO tesislerini gezerek tesisler ile ilgili yetkililerden bilgi aldılar.

 

Mobilya İhtisas OSB’sinde faaliyet gösteren GALA Mobilya Fabrikasını de gezen Etiyopyalı heyet daha sonra İnegöl Ticaret Odası Konferans Salonunda İnegöllü İşadamlarına Etiyopya ile ilgili bilgiler vererek İnegöllü işadamlarına yatırım çağrısında bulundular.








 

Etiyopyalı heyeti ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği İNSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akıskalı, “Afrikanın önemli ülkelerinden biri olan Etiyopya ülkesinin önemli bakanları ve yetkilileri ilçemize gelerek Tekstil ve Mobilya fabrikalarımız hakkında önemli bilgiler aldılar. Ayrıca İnegöllü Sanayicilerimizin bu ülkede yatırım yapabilecekleri konusunda bilgiler veren misafir heyetimiz İşadamlarımızı ülkelerinde yatırım yapmaları konusunda açık davette bulunduklarını” söyledi.

 

İnegöl’e gelmekten son derece memnun olduklarını ifade eden Etiyopya Sanayiden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Abtew, “Tekstil ve Mobilya sektöründe faaliyet gösteren fabrikalarınızın çok iyi olduğunu gördük. Dolayısıyla İnegöllü sanayicilerinin ülkemde yatırım yapmalarını bekliyoruz. Ülkemize yatırım için gelecek sanayici ve işadamlarına her türlü kolaylığı sağlayacağız. Ülkemizde kurulacak tesislerin ve işgücü maliyetinin çok düşük olduğunu özellikle belirtmek isterim. Çünkü biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Biz sizden sadece üç şey istiyoruz, Bir Teknolojinizi iki Bilgi Birikiminizi üç Etiyopya da istihdam sağlamanızı istiyoruz. Bunun dışında her türlü kolaylığı size sağlayabiliriz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.