“Girişimci sayımızı daha da arttırmalıyız”

Kadın ve genç girişimcilere büyük önem verdiklerini belirten İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin zenginleşmesi ve işsizlik sorununu çözmesi için girişimcilerin her alanda desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlama: 28.08.2015
916
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) üyeleri, aylık olağan toplantısını İnegöl’de yaptı. İTSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun misafiri olan Bursa KGK üyelerine hitap eden İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin her yıl 1 milyon kişiye iş bulması gerektiğini vurguladı. Anıl, 10 yıl sonra sayının 1,5 milyona çıkacağını ve bu kadar insana devlet eliyle iş bulmanın imkânsız olduğunu söyledi.

 

Türkiye’nin nüfusunun 80 milyon olduğunu ama sadece 10 milyonun çalıştığını söyleyen Metin Anıl, kalkınmış ülkelerde ayrım yapmaksızın herkesin çalıştığını söyledi. Anıl, “Bizde çocuklar, kadınlar, yaşlılar çalışmaz. Seksen milyonun yükünü on milyon yüklenir. Böyle kalkınamayız. Kadın girişimcilerimizin sayısını arttırmalı, el birliğiyle daha çok çalışmalıyız” diye konuştu.






 

BAŞARI HİKÂYENİZİ PAYLAŞIN

Türkiye’nin zenginleşmesi ve iş olanaklarının artması için girişimci sayısının artırılması gerektiğine vurgu yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye’de yüzde 8 olan kadın girişimci sayısının İnegöl’de yüzde 10’a yaklaştığını söyledi. Anıl, “Bu, büyük başarıdır ama daha fazla olmasını istiyoruz. Bunun için girişimci kadınlarımız, kendi başarı hikâyelerini paylaşmalıdır. Sizler kendinizi anlatın, nasıl başardığınızı anlatın. Sizin hikâyeniz başkalarına ilham olsun” dedi. Metin Anıl, kadınların ve gençlerin hedeflerini sürekli büyük tutması gerektiğini, hedef koymadan amaca ulaşılmayacağını da sözlerine ekledi.

 

İNEGÖL’DE KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer ve İTSO Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda söz alan KGK Bursa İcra Kurulu Üyesi ve İnegöl KGK Başkanı Müfide Karaduman, İnegöl’de yaptıkları çalışmaları anlattı. İTSO Yönetiminin desteğini sürekli arkalarında hissettiklerini söyleyen Karaduman bugüne kadar çok sayıda seminer düzenlediklerini ve bu seminerlerde iş hayatına atılan ve atılmayı planlayan kadınlara bilgiler aktarıldığını söyledi. İnegöl’de 2 bin kadına ulaşarak girişimcilik konusunda teşvik ettiklerinin de altını çizen Karaduman, “Kadınların iş hayatına daha çok girmesi için azimle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir’de her ay farklı bir ilçeye giderek toplantı yaptıklarını bu toplantılarda çalışmalarına yön verdiklerini söyledi. Özdemir Bursa KGK olarak kentteki kadın girişimcilere rehberlik yaptıklarını ve kadın girişimcisi sayısını arttırmaya dönük çalışmalarda başarılı bir ivme içinde olduklarını sözlerine ekledi.

           

Toplantı sonunda İnegöl Kent Müzesini gezen heyet, akşam yemeğinin ardından olağan gündemindeki konular değerlendirdiği ikinci bir toplantı yaptı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş