Hindistan İstanbul Başkonsolosu Azar Khan Btsoda

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret eden Hindistan’ın İstanbul Başkonsolosu Azar A.H. Khan, Bursa’nın bir endüstri şehri olduğunu söyledi.

Yayınlama: 03.01.2018
1.188
A+
A-

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Hindistan İstanbul Başkonsolosu Azar A.H. Khan’ı oda hizmet binasında ağırladı. İlker Duran, Bursa’dan Hindistan’a ihracat yapan firma sayısının yaklaşık 240 olduğunu söyledi. Hindistan ile Bursa arasında yeni ticaret köprülerini kurmayı hedeflediklerini belirten Duran, “Türkiye’nin en önemli üretim ve ihracat merkezlerinden olan Bursa, 200’e yakın ülke ile dış ticareti bulunmaktadır. Şehrimizin otomotiv, makine, tekstil ve kimya başta olmak üzere farklı alanlarda önemli bir üretim potansiyeline sahip. Bursa’da Hindistan ile ticaret yapan firma sayısına baktığımızda, mutlaka farklı alanlarda da ticaret yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Hindistan’ın uzay, havacılık ve bilişim alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Duran, “BTSO bünyemizde bilişim, uzay savunma ve havacılık alanında sektörel konsey yapılanmamız bulunuyor. 100’e yakın firmanın yer aldığı Uzay Havacılık ve Savunma kümelenmemiz ile konseyimiz de firmalarımızın ileri teknoloji üretimine yönelmesini sağlıyoruz. Özellikle Bursa’mızın sivil havacılık alanında üretim potansiyelini geliştirmek istiyoruz. Bu alanda yatırım yapan farklı firmalara sahibiz. Hindistanlı firmalarla stratejik sektörlerde işbirliği yapabiliriz” diye konuştu

Başkonsolos Azar Khan, BTSO’nun şehir ekonomisinin katma değerli üretimine ve ihracatına yönelik hayata geçirdiği makro projelerini takdir ettiğini söyledi. Bursa’nın ileri teknoloji üretimine katkı sağlayacak TEKNOSAB Projesine hayran kaldığını ifade eden Khan, “Bursa tam anlamıyla bir endüstri şehri olduğunu bizzat görme fırsatı yakaladım. Özellikle Bursa, küresel arenada boy gösteren önemli markalara sahip. İstanbul’a olan yakınlığı da Bursa’nın cazibesini daha da artırıyor. Mutlaka Hindistanlı firmalarımızla Bursalı firmalarımızı mutlaka buluşturmalı, yeni iş birliklerine imza atmalıyız” ifadelerini kullandı.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.