“İşsizlik yok, İş beğenmeyen çok”

Bazı çevrelerce “İnegöl’de işsizlik var” denmesinin ardından, Marangozcular ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan’dan açıklamalar geldi. Başkan Ayhan, “İşsizlik yok, İş beğenmeyen çok” dedi.

Yayınlama: 05.04.2014
1.401
A+
A-

 

İnegöl’de iş sorununun olmadığını ifade eden Marangozcular ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, sadece ekonominin 17 Aralık olayları nedeniyle durakladığını söyledi.

 






SIKINTILI BİR 4 AY GEÇİRDİK

17 Aralık operasyonu nedeniyle sıkıntılı 4 ay geçirdiklerini ifade eden Özcan Ayhan, “Bu konuda İnegöl’ün değil, Türkiye’nin sorunu olabilir. Çünkü şu an İnegöl’de işsizlik diye bir sorun gözükmüyor. 4 aydan beri işlerin durgunlaştığı bir dönem oldu. 17 Aralık döneminden, seçim dönemine kadar ekonomide durgunluk vardı. İnsanlar seçime odaklandı. Dolar ve Euro’da artışlar meydana geldi. Bu nedenle İnegöl’de sıkıntılı bir 4 ay geçirdik. Şimdi önümüzde Modef Fuar’ımız var. Bu fuarın mobilyamızı tekrar canlandıracağına inanıyorum.

 

İŞSİZLİKLE İLGİLİ BİR SORUN YOK

İnegöl’de işsizlik sorununun olmadığını ifade eden Ayhan, ”İşsizlikle ilgili bir sorun yok. Sadece geçiş dönemi yaşadık diyebiliriz. Bizde ara eleman ihtiyacı var. Vasıflı, vasıfsız, nitelikli yani her bölüme bizim eleman ihtiyacımız var. Bazı işlerde ufak inişler çıkışlar olabilir ama genelde bizim çizgimiz hep yukarıya doğru. Ekonomik ağımız genişliyor, fabrikalarımız çoğalıyor. Böylece eleman ihtiyacı da bununla beraber artıyor. Fabrikalarda eleman sayıları 10’lardayken şimdilerde 100’lere kadar çıktı. Ve daha fazla eleman çalıştıran fabrikalarımız da var. Bu demek oluyor ki; İnegöl’de işsizlik gibi bir sorun yok. Fakat, iş beğenmeyen guruplar var. Herkes masa başında çalışmak istiyor. Herkes temiz iş istiyor. Herkes maaşı yüksek olan işleri arıyor, öyle bir iş yok. Mobilya sektöründe her bölümde elemana ihtiyaç var. Masa başında da ihtiyaç var.  Siyensi operatörüne de ihtiyaç var. Tasarımcısına da ihtiyaç var. Ambalajcısına da ihtiyaç var. Kolay kolay iş beğenmiyorlar. Mobilyamız hem İnegöl hem de Türkiye için iş potansiyelini artıran bir sektör. İnsanlar iş beğenmezlik yapmazsalar, ilk adımdan başlayıp kendi iş yerlerini açabilirler” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş