İstihdam sıkıntısı dış rotasyon kaynaklı

İnegöl’de istihdam sıkıntısının ve işçi sirkülasyonunun başlıca sebebinin kurum içi rotasyona benzediğini söyleyen İnsan Kaynakları ve Personel Yöneticiliği Derneği Başkanı Bülent Levent, bu manada “Dış Rotasyon” oluştuğunu söyledi.

Yayınlama: 22.10.2014
983
A+
A-

İnegöl’de hemen hemen her sektörde firma dışı rotasyon yaşandığı söyleyen İnsan Kaynakları ve Personel Yöneticiliği Derneği Başkanı Bülent Levent, işçi kalitesinin ve verimliliğin artması için dış rotasyonun önüne geçilmesi gerektiğini ve burada en çok işverenlere ve İnsan Kaynakları yöneticilerine iş düştüğünü söyledi.

 

Levent, Dış rotasyonu önlemek, işçi kalitemizi ve verimliliğimizi arttırmak için öncelikle işe alımlarda muhakkak referans alınması gerektiğini ancak birçok firmanın bu konuya önem vermediğini söyledi. 








 

İş başvurusunda bulunan her adayın, daha önce çalıştığı işyerleri aranmalı, işe devam edip etmediği, işten çıkış sebebi, hizmet süresi, performans derecesi vb. sorgulamalar yapılarak referans alınması gerektiğinin altını çizdi.

 

Bu şekilde yapılmayan işçi alımlarından dolayı iş arayan adayların mevcut işyerlerinden ayrılmadan başka firmalara başvuruda bulunabildiğine dikkat çeken Levent, “Sürekli işçi sirkülasyonunun yaşanmaması için gerekli hassasiyeti hepimiz göstermeliyiz. Gösterilmediği takdirde ise sektör içi sürekli sirkülasyon ve dış rotasyon yaşamaya mecbur kalınacaktır. İnegöl’de daha kalite mal ve hizmet üretmek, sirkülasyona bağlı adaptasyon verimsizliği yaşamamak için bu konu üzerinde durulması gereken çok önemli bir konudur. Bu konuda öncelikle İnsan Kaynakları Yöneticilerine iş düşüyor. Ancak bildiğimiz gibi İnegöl’de halen birçok firmada İnsan Kaynakları Departmanı oluşturulmamış durumda. Öncelikle bu konuyu aşmak gerektiğini düşünüyorum. İnşallah zamanla hep birlikte bunları aşacağımıza inanıyorum” dedi. 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.