Kataloglara İnegöl figürleri yerleştirin

İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah yaptığı basın açıklaması ile İnegöl’ün turizm merkezi olması yönünde görüşlerini açıkladı. Cerrah farklı ülkelerden verdiği örneklerin ardından İnegöllü mobilya üreticilerinin hazırlatmış oldukları kataloglarda İnegöl’e dair değerlere yer vermelerini istedi.

Yayınlama: 13.11.2014
773
A+
A-

İnegöl Kent Konseyi, İnegöl turizmini canlandırmak adına yeni bir öneri de bulundu. Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah yaptığı açıklamada, İnegöl’ün turizm değerini arttırmak adına basılan mobilya kataloglarına İnegöl’ün değerlerinin konulmasını istedi.

 

VOLVO CANLI ÖRNEK








Cerrah açıklamasında şunları söyledi: Bir süre önce mobilya ile bağlantılı dernekler başta olmak üzere İnegöl’de aktif olan bütün ekonomi derneklerine bir proje sunmuştuk. Kent konseyi olarak sunduğumuz projede mobilya firmaları başta olmak üzere katalog ve tanıtım yapan mobilya, inşaat, lokanta vb. firmaların katalog sayfalarına İnegöl’de marka olan değerleri de fotoğraflarını koymalarını istemiştik. Bu projemizi tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. İsveç’i en iyi tanıtılanlardan biriside Volvo marka otomobil firmasıdır. Ülkenin en önemli yerlerinde çektirdiği katalog ve reklam filmleriyle Turizm ve ziyaret mekânı haline gelmiştir. Dağları, nehirleri cazibe merkezi olmuştur. İngiltere, Robin Hood’un yaşadığı (şuanda ormanlık alanmış) yerleri her yıl yüz binlerce İnsana turizm olarak pazarlanmaktadır. Bir giden pişmandır birde gitmeyen…

 

UZUNGÖL’Ü 1,5 MİLYON KİŞİ ZİYARET ETTİ

Yakın zamanda Ayder yaylası ve Uzungöl’e ziyaret amaçlı gezi yaptım. Ben o bölgeleri iyi bilirim çünkü çocukluğum orada geçti. Ama birçok konuda gerçekten mükemmel yol kat etmişler. Bu iki bölgeyi görmeyen insan kendini eksik hissetmektedir. Ayder yaylasına geçen yıl toplam 700 bin insan ziyaret maksatlı gitmiş. Uzungöl’ü ziyaret edenlerin sayısı ise 1,5 milyon rakamı ile ifade ediliyor. Bunu başaranları gönülden tebrik etmek gerekir. Kısaca şunu söylemek istiyorum; Katalog yapan her firma İnegöl, Oylat, Fevziye, Kıran Yaylası, Kervansaray, Oylat Mağarası (Avrupa’nın en uzun ikinci mağarasıdır) Ay çekirdeği, Köftesi Meyveleri, şelaleleri, fidanlarından oluşan çeşitli fotoğrafları kataloglarında kullanılırsa bu kent ayrıca Tarih ve Turizm olarak da cazibe haline gelir. Düşüne biliyor musunuz her yıl 1-2 milyon insan İnegöl’e bu amaçla ile gelirse bu kent ve bu kentte yaşayan herkes ne kadar kazançlı çıkacağını. İnegöl İngiltere veya İtalya’nın toprakların da olsaydı bu kenti Avrupa’nın en güzel kentlerinden biri olarak çok rahat pazarlayabilirlerdi. Tabi ki İnegöl’ün tarihi ve turizm acısından ciddi mesafe alabilmesi siyasi otorite başta olmak üzere kamu ve bürokratik otoritenin de önemli tanıtım ve alt yapı çalışması şarttır. Elbette yapılan güzel çalışmalar fakat yapılacaklarda çoktur. Bu konuda ihtiyaç duyan firmalara Kent Konseyi olarak bizler fotoğraf ve diğer hizmetleri sunmaya hazırız.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.