Kestane Tarımına Vekil Desteği

Bursa’da kestane şekeri üreten İlka Şekerleme, farklı kesimlerden ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor.

Yayınlama: 27.09.2017
1.114
A+
A-

Kardelen ve Yaylacık markası ile Türkiye pazarına, Cardelion markası ile de yurt dışı pazara kestane şekeri üreten İlka Şekerleme’nin Genel Müdürü Mümin Akgün, üretim tesislerini ziyaret eden Milletvekili Osman Mesten’e kestanenin şekere dönüşme sürecini anlattı. Akgün, üretimde kullandıkları kestanenin büyük kısmını Bursa dışından tedarik ettiklerini belirterek, Bursa’da kestane tarımını geliştirmek için yaptıkları çalışmalardan da bahsetti.

Mümin Akgün, 3 yıl önce Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte Bursa’nın dağ ilçeleri olan Keles, Büyükorhan, Orhaneli, Harmancık’ta ve İnegöl’ün Uludağ eteklerindeki köylerde mahalli idarelerin desteği ile kestane fidanı dağıttıklarını belirterek, “U.Ü Ziraat Fakültesi ile birlikte Bursa ikliminde yetişebilen ve kestane şekeri üretimine uygun olan Hacı Ömer cinsi kestane ağacı cinsini bulduk. Bu ağacın fidanlarını Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi ile iş birliği yaparak üreticilere dağıttık. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü ve Orman Su İşleri Bakanlığı Orman Bölge Müdürlüğü de, kestane ağaçlarına zarar veren dal kanseri, mürekkep hastalığı ve gal arısı ile mücadele yürütüyor” dedi. Mümin Akgün Milletvekili Mesten’den Bursa’da kestane tarımını geliştirme yönündeki çalışmalara destek vermesini de istedi.

İlka Şekerleme Pazarlama Müdürü Deniz Utku Özdemir de Kardelen, Yaylacık ve Cardelion markaları ile yurt içi ve yurt dışında şubeleşme çalışmalarına devam ettiklerini, bayileri aracılığı ile de satış yaptıklarını söyledi. Özdemir, yurt içi ve dışındaki gıda fuarlarına katılarak Bursa’ya özgü kestane şekerini tüm dünyada tanıttıklarını ve pazar paylarını artırmak için çalıştıklarını da vurguladı.






Deniz Utku Özdemir,Bursa çevre yolundaki dinlenme tesislerinde Bursa’ya mahsus ürünlerin satılmadığını, bunun şehir ekonomisi açısından kayıp olduğunu söyledi. Kısa süre önce Bursa Çevre Yolu üzerinde karşılıklı olarak açılan 2 tesiste Bursa döneri, kestane şekeri, İnegöl köftesi, havlu ve tekstil ürünleri satılmadığını vurgulayan Özdemir, kestane şekeri satma girişimlerine ise engel çıkartıldığını söyledi.

Bilhassa dağ köylerinde kestane tarımının geliştirilmesi çalışmalarına elinden gelen desteği vereceğini belirten Milletvekili Osman Mesten, “Kestane şekeri bütün dünyada seviliyor. Bursa’da üretilen kestane şekerinin kestanelerinin geçmişte olduğu gibi Bursa’dan sağlanması için üreticilerimiz teşvik edilmeli. Başlatılan çalışmaları yararlı buldum. Konuyu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba ile de görüşerek destek isteyeceğim” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş