Mali Müşavirlerden iftarlı veda

İnegöl Mali Müşavirler temsilciliği üyeler, iftar programında bir araya geldi. İftar programının sonrasında açıklamalarda bulunan İnegöl Mali Müşavirler temsilciliği Başkanı Serkan Semiz, oda kurmak için yeterli sayıya ulaşamadıklarını ifade etti.

Yayınlama: 06.07.2015
921
A+
A-

Oda kurmak için 250 rakamını oluşturmak mecburiyetinde olduklarını belirten semiz, meslektaşları ile görüşmelerinin ardından bu sayının 230 da kaldığını ve Yenişehir’in kendilerine destek vermediğini belirtti.

 

Programa İnegöl belediye başkanı Alinur Aktaş, SGK İl Müdürü Erhan Karaca, SGK Osmangazi Merkez Müdürü Adem Bedir, İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş, Mali Müşavirler Bursa Oda Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez ve çok sayıda davetli katıldı.






 

YENİŞEHİR DESTEK VERMEDİ

Programın ardından açılış konuşmasını yapan Mali Müşavirler İnegöl Temsilcilik Başkanı Serkan Semiz, “Bizleri kırmayıp davetimize iştirak eden tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Belki bu iftar yemeğimiz son olabilir. Çünkü bir önerge ile TÜRMOB temsilcilikleri kapama kararı aldı. Bizler temsilcilik olarak bu alınan karara itiraz ettik. İtirazımızın dışında oda olabilmek adına da büyük gayret sarf ettik. Yönetici arkadaşlarımla beraber oda yeter sayısı olan 250 rakamına ulaşabilmek için tek tek meslektaşlarımızı ziyaret ettik. Meslektaşlarımızın desteklerine rağmen 230 rakamında kaldık Yenişehir ilçemizden destek istedik destek verseydiler bugün burada oda olmanın kutlamasını yapıyor olacaktık. İnegöl temsilciliği olarak ilçemizdeki tüm meslektaşlarımızla iyi bir koordinasyon kurduk kolektif çalıştık. Temsilciliklerin kapatılması oda yeterli sayısı olmayan yerler için büyük hata olacaktır. Oda sayısına ulaşamamış yerleşim alanlarındaki meslektaşlarımız bu çıkan kuralla ciddi sıkıntılar yaşayacaklardır. Mali tatil bizler için çok anlamlı oldu. Artık meslektaşlarımız rahat tatil yapacaklar. Emeği geçen öncelikle meslektaşımız Sedat Kızılcıklı’ya Bursa Odamıza, temsilciliğimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

HUKUK NE İSE UYGULANACAK DENİLDİ

Türkiye’nin en büyük 4. odası olduklarını belirterek konuşmasına başlayan Mali Müşavirler Bursa Oda Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez,  “1 Temmuz mali tatilin başladığı tarih, yasa ile kazanılmış hakkımız ve arkasında durmamız gerekiyor. Mali tatil 20 Temmuzda bitiyor. 11 Gün daha ekleyip Temmuzla-Ağustosu birleştirmemiz gerekiyor. Bizim bu isteğimizi başkanlar kurlu toplantımızda ilettim. Mali tatile rağmen bizlerden evraklar isteniyor. Sevgili meslektaşlarım bu yasasının arkasında durun ve hiçbir şekilde hiçbir evrak götürmeyin. Yasal hakkınızdır. Hakkınıza sahip çıkın. Mali tatilinin üzerine 11 gün daha eklenmesi içinde hep beraber çalışacağız. Serkan Bey temsilciğin kapanmaması adına istekte bulundu. Yalnız bu konuda alınmış bir karar var. Bizler kararın değişmesi adına TÜRMOB’a müracaatta bulunduk ama hukuk ne ise uygulanacak denildi. Temsilcilik kapanacak olsa da bizler her zaman yanınızdayız ne ihtiyacınız olursa karşılanacak” şeklinde konuştu.

 

TÜRMOB’UN ALMIŞ OLDUĞU KARARI ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUM

Temsilcilik üyelerinden Ak Parti eski Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise konuşmasında mali tatilin nasıl geliştiğini ve temsilcilin öneminden bahsederek, “Ramazanız kutlu olsun. TÜRMOB’un almış olduğu kararı anlamakta zorluk çekiyorum. Her zaman en büyük örgüt olduğundan bahseden, örgütlenmesinin önemine dem vuran TÜRMOB, temsilcilikleri kapama kararı aldı. Mali açıdan yük olmayan temsilciliklerin kapatılması ile ne planlanmış anlaşılır değil. İnegöl temsilciliği nasıl kurulduğunu iyi bilirim. Büyük uğraşlarla çok değerli büyüklerimizin özel gayretleriyle elde edilen temsilciliğin bir önerge ile kapatılması ne ahlaka uyar nede demokrasiye uyar. İnşallah TÜRMOB bu hatalı karardan döner. Temsilciliklerin mesleki kaynaşmayı sağladığını düşünüyorum. Başımıza bir şey geldiğinde veya toplu bir çalışmada temsilcilikler büyük avantajlar sağlıyor. Değiştirileceğini ümit ediyorum. Mali tatil için ilk kanun teklifini veren benim. Gururla her yerde söylüyorum. Mali tatil için TMMB’ye ilk kanun teklifini ben verdim. Sonrasında CHP Milletvekili Mustafa Özyürek daha sonra AK Parti Milletvekili Bülent Gedikli de kanun teklifleri verdiler ve tüm bu teklifler birleştirilerek mali tatil kanunlaştırıldı. Kanunlaştırılan mali kanunun eksikleri de yok değil. Mesela beyannameler birleştirilmeli, denetlemeler yapılmamalı. Muhasebeciler tatillerini mükelleflerinden her an bir istek gelir stresiyle yapmamalı” dedi.  



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş