MÜSİAD’da Malkaç dönemi başladı

MÜSİAD İnegöl Şubesi’nin 17. Olağan kongresi dün hizmet binasında gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Başkanlığa Halil Malkaç getirildi.

Yayınlama: 15.01.2015
965
A+
A-

MÜSİAD İnegöl Şubesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen kongreye yoğun katılım olurken, iki yıl önce Ahmet Güleç’ten MÜSİAD İnegöl Şube Başkanlığı görevini devralan Zeki Kavas’ın tekrar aday olmadığı kongrede Halil Malkaç önderliğinde tek liste göreve seçildi.

 

TÜM UĞRAŞIMIZ FİRMALARIMIZIN HAK ETTİKLERİ YERE GELEBİLMELERİ İÇİNDİR






Kongrenin ilk konuşmasını yapan Zeki Kavas şunları söyledi: 19’uncu yılını dolduran MÜSİAD İnegöl Şubesi’nin 17. Genel Kurul toplantısının ülkemize; iyilik, güzellik ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bugün MÜSİAD olarak bizler, 11 bin üyesiyle, 45 bin işletmeyi temsil eden, yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan, Türkiye’de 85 noktada, yurtdışında ise 63 ülkede 159 noktada irtibatı olan, güçlü bir sivil toplum kuruluşuyuz. Faaliyetlerimizi, ülkemizin kalkınması ve iş âleminin gelişmesi için, sektör zirveleri, araştırma raporları, yurtiçi ve yurtdışı bölgesel iş geliştirme toplantıları, GİK, yurtdışı gezileri, uluslararası fuar ve iş forumları gibi alanlarda sürdürüyoruz. Tüm bu uğraş ve emek, işadamlarımızın, firmalarımızın dünyada hak ettiği yere gelebilmesi içindir. Medeniyetimizin değerlerinin yeniden canlanması, ülke içinde ve tüm dünyada ticaret ve işbirliği ağlarının artması içindir.

 

MÜSİAD OLARAK CİDDİ PROJELERE İMZA ATTIK

Amacımız devraldığımız bayrağı başarıyla temsil etmekti. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte onlarca toplantı ve organizasyonlar düzenledik. İnegöl’ümüzü yurt genelinde başarıyla temsil etmek adına ülke genelinde düzenlenen tüm etkinliklere katılmaya çalıştık. İnegöl’ümüzün sorunlarına çözüm bulmak amacıyla, Başbakan Yardımcılarımız, Bakanlarımız ve milletvekillerimizi Ankara’daki makamlarında ziyaret ettik. Kişisel gelişim eğitimleri, konferanslar ve çalıştaylar düzenleyerek ilçe ekonomimizi geliştirme adına çok önemli çalışmalara imza attık. Mobiliyum Projesi, İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu’nun kurulması ve İnegöl’e Gümrük Müdürlüğü’nün kazandırılması noktasında hep öncü olan MÜSİAD olarak yeni dönemde de ciddi projelere imza attık. İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnegöl Ticaret Odası’nın desteğini alarak ‘Benim Geleceğim Mobilya Projesi’ni hayata geçirdik. Değerli kurum ve sponsorlarımızın desteği ile bugün Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü 10. sınıf öğrencilerinin tamamına burs, 10 öğrenciye yurt dışı fuar gezisi ve kişisel gelişim destekleri veriyoruz. İlk etapta 4 yıl sürecek bu projemizde hedefimiz mobilya bölümünde okuyan öğrenci sayısını ve niteliklerini arttırmaktır. Bu nedenle projeye İnegöl olarak sahip çıkılmasını diliyorum.

 

İNEGÖL’ÜN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞTIK

MÜSİAD’ın 3 ayda bir farklı bir şehirde düzenlenen GİK toplantılarında İnegöl’ün sorunlarının çözümüne yönelik hazırladıkları raporları ilgili bakanlara sunarak destek istediklerini aktaran Kavaz, “İş dünyamızın yanı sıra ilçemizin gelişimi noktasında da elimizi taşın altına koyduk. İnegöl’de ilk defa bizim tarafımızdan hazırlanan ‘Beklentiler Işığında İnegöl’ adlı raporumuzu açıkladık. Dalında uzman kişilerce hazırlanan raporumuzu yerel seçimler öncesinde değerli Belediye Başkan adaylarımıza sunduk. Onlarca önerinin yer aldığı bu raporumuzu Büyükşehir Belediye Başkan adaylarımızla da paylaştık. Görevimiz sürecinde yurtdışı fuar gezilerimizi de sürdürdük. İtalya ve Çin’de düzenlenen mobilya fuarları ile Dubai’de düzenlenen inşaat fuarlarına üyelerimizi götürdük. Yine genel merkezimiz ile İMOS’un düzenlediği yurtdışı etkinliklerine üyeler olarak katılım sağladık. Yaklaşık 10 gün sonrada yine inşaatçı üyelerimizi Almanya’da düzenlenecek olan inşaat ve yapı fuarına götürüyoruz. Kısacası bizler 2 yılımızı dolu dolu geçirmeye çalıştık. Ancak Yeni Türkiye’de artık yeni şeylerin söylenmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

İNEGÖL’E MOBİLYA LİSESİ KAZANDIRILMALI

Kavas açıklamasını şöyle sürdürdü: İnegöl bir mobilya şehri. Şehrimiz için bu kadar önemli olan bu sektörü ayağa kaldıracak olan reformların atılması gerektiğini düşünüyoruz. Öncelikli olarak tartışılması gereken konu, İnegöl’e bir mobilya lisesi kazandırılmasıdır. Kurulacak olan özel bir kolejle nitelikli insan yetiştirme adına önemli bir adım atılabilir. Yine Uludağ Üniversite’ne bağlı Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, Makine ve Endüstri Mühendislikleri Fakültelerinin İnegöl’de açılması ya da İnegöl’de mobilya sektörünü destekleyecek bir vakıf üniversitesi kurulması gerekiyor. Eğer bizler dünya mobilya pastasından daha fazla pay almak istiyorsak, dünyanın her bir noktasına mobilya satmak istiyorsak nitelikli insan yetiştirme noktasında üzerimize düşen görevleri de yapmak zorundayız. Kısacası; ülkemizin küresel bir güç olma yolunda attığı adımlara bizler iş dünyası olarak daha fazla katkı sağlamalıyız.

 

TURİZME DİKKAT ÇEKTİ

Oylat ve Alaçam Bölgesi’nin Sağlık Turizm Serbest bölgesi ilan edilerek yatırımcılar açısından yatırımı cazip hale getirilmeli. Orman Bakanlığı’na ait Oylat Kaplıcalarındaki Grenn Otelleri’nin bulunduğu alanda Uludağ Üniversitesi’ne yada Sağlık Bakanlığı’na bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapılmalıdır. Oylat bölgesinde yer alan Alaçam bölgesinin Davos gibi dünya turizmine açılmalıdır. Bölgede 5 yıldızlı oteller- kayak merkezi ve spor tesisleri yapılmalıdır. İnegöl’de yaşanan konut sıkıntısının çözümü noktasında TOKİ devreye sokulmalıdır. Daha fazla konut yapması sağlanmalıdır. İnegöl Mobilya Sanayi Bölgesi’nde ve 2. OSB’de Sağlık Ocağı açılmalıdır. Heli-taksi uygulamasına İnegöl’ün de dâhil edilmesi gerekir. Kestel’e kadar uzanan Bursa Ray’ın İnegöl’e getirilmesi sağlanmalıdır. Kestel ve Gürsu ilçelerinden İnegöl’e her gün belediye aracılığı ile ucuz otobüs hizmeti sağlanmalıdır. Konuşmama burada son verirken, 2 yıl boyunca desteğini bizlerden esirgemeyen değerli üyelerimize, hazırladığımız projelere destek ve katkı sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, iş dünyası ve İnegöl’ümüzün sorunlarını dinleyen ve çözümü noktasında bizlere büyük kolaylıklar sağlayan merkezi hükümetimizin tüm temsilcilerine teşekkür eder kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 

SİZLERİN DESTEĞİNİ ARKAMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ

Kongrede konuşan MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan is yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: Sektörümüzü geliştirme açısından bir arada olma kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Bu anlamda birlik ve beraberliği Türkiye’ye gösteren İnegöl örneği vardır. Sizlersiniz. Bu bir gerçek… Mobilya tanıtım grubu Türkiye’de olmazken, İnegöl kendi tanıtım grubunu yapmışken, hiçbir yerde olmayan Mobilya AVM’sini yapmışken, mobilya sanayi bölgeniz, yaptığınız fuar çalışmalarınızla bir örneksiniz. Federasyon çatısını da kurmuş bulunmaktayız. Federasyon güçlü olmak zorundadır ki, sıkıntıları hükümette ve birçok alanda çok daha yankılı bir şekilde göstermek lazım. Gücümüzü gösterebilme noktasında sizlerin desteğini arkamızda görmek istiyoruz. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

 

AKTAŞ: BU BİR HİZMET YARIŞIDIR

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise yapmış olduğu konuşmasında; “İşadamlarımızla çok önemli faaliyetler yapıldı. Türkiye gibi önemli bir coğrafyanın en önemli bölgesinde yer almak herkese nasip olmayacak bir şey. Bu şehrin 100 yıldan fazla mobilya tecrübesi var. Türkiye’nin en önemli mobilya fuarları burada icra ediliyor. Mobilyakent Türkiye’nin iddialı projelerinden bir tanesi. Mobilya Müzemiz var. Mesleki Eğitim Kampusumuz var. Birçok ayrıcalıkları yaşıyoruz. Orta çalışmayla ortaya çıkan şeyler. Allah birlik ve beraberliğimizi kesmesin, devam etsin diye dua ediyoruz. Benim Geleceğim Mobilya projesinin taraflarından bir tanesiyiz. İnegöl’ü ayrıcalıklı kılan konulardan bir tanesidir bu proje. MÜSİAD yaptığı faaliyetlerle farklılığını ortaya koyuyor. Ahmet Güleç İnegöl için bir kazanımdır diye düşünüyorum. Değerli bir arkadaşımız. Bu bir hizmet yarışıdır. Yeni göreve gelecek arkadaşlara başarılı çalışmaların devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

AKÇA: EN ÖNEMLİ İKİ UNSUR GİRİŞİMCİ VE EMEK

İnegöl’ün Türkiye’nin önemli ilçelerinden bir tanesi olduğu ifade ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Ali Akça, “İnegöl’ün insanlarının, özellikle basın mensuplarının çok ciddi mizah anlayışının olduğunu öğrendim. İlk yağan karda çok tatil olsun diye baskı oldu. İlk tatil kararını gece açıkladık. Çocuklarımızdan şöyle bir paylaşım geldi; ‘Kaymakam bey, bunu rüyanda mı gördün’ gibi. Yaşadığımız sıkıntılara karşı gülümsememize neden oldu ama inşallah bu kar İnegöl’ün tarım ürünlerine olumlu olarak yansır. Üretim de, iktisatta önemli bir kavramdır. İktisattın en önemli ayağı üretimdir. Üretim için malzemenin, iş gücünün yanı sıra en önemli unsur olan girişimci işadamlarına ihtiyaç vardır. En önemli iki unsur girişimci ve emektir. Sizler, bisikletin pedalını çeviren insanlarsınız. Pedalı çevirmezseniz ülke durur” diye konuştu.

 

MALKAÇ: ÖNCELİK 2023 VİZYONU

Konuşmaların ardından gelir-gider tabloları okunarak ibraz edildi. Tek liste ile gidilen seçimde, Halil Malkaç oybirliği ile Başkanlık görevine getirildi. Bu yıl 17’ncisini düzenledikleri Olağan Genel Kurulu toplantısına katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan MÜSİAD İnegöl Şubesi yeni Başkanı Halil Malkaç ise şunları söyledi: Uzun yıllardır üyesi olarak onur duyduğum MÜSİAD’ımızda çok kıymetli isimlerin ardından böylesine önemli bir vazifeyi bizlere emanet ettiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. 2 yıldır başkanlık görevini çok başarılı bir şekilde sürdüren Sayın Zeki Kavaz’ın ardından böylesine kutsal bir görevi devralmanın bilincinde olarak hareket edeceğiz. Özellikle Sayın Zeki Kavaz’ın bu akşam yaptığı konuşmasında dile getirdiği konuları gündemde tutmak, İnegöl’ümüzü ekonomik anlamda güçlendirmek ve 2023 yılı vizyonuna uygun çalışmalarda bulunmak öncelikli görevlerimiz arasında yer alacaktır. Görevde bulunduğumuz süre zarfında yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri ile üyelerimizin hem kişisel hem de kurumsal anlamda gelişmesine olan katkılarımızı devam ettirmek istiyoruz. Değerli üyelerimizden beklentilerimiz; bugüne kadar MÜSİAD’ımızda başkanlık görevinde bulunan ağabeylerimize verdikleri desteği bizlere de aynı şekilde sağlamalarıdır. Bu duygu ve düşünceler ışığında bizleri tekrar yalnız bırakmadığınız için teşekkür eder, kongremizin önce İnegöl’ümüze, sonra da ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

 

MÜSİAD’IN YENİ YÖNETİM VE DENETİM KURULU

Halil Malkaç başkanlığında oluşan MÜSİAD İnegöl Şubesi yönetim kurulunda; Mustafa Şimşek, Mücahit Şen, Nevzat Daysalı, Cevdet Özsarı, Ömer Şen, Musap Güleç, Mehmet Özdamar, Levent Ergül, Mustafa Kara, Mehmet Yaprak, İsmet Karaca, Mehmet Döngel, Cemalettin Ter, Aydın Akman, Selahattin Gürler, Dursun Arslan, Ehad Yıldız, Ömer Erol, Hacı Mehmet Gökkaya, Ramazan Aksugül, Tahsin Üsküplü, Ümit Kırnak, Ahmet Atilla Korucu ve Ümit Karaş, denetim kurulunda ise; Sedat Öpçiner, Metin Eren, Mustafa Kılıç, Cemil Derman, Sedat Aras, Salim Gençkal isimleri yer aldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş