Ödeyebileceğiniz kadar kredi çekin!

İnegöl TÜKODER Başkan Yardımcısı Şükrü Sütcü yayımladığı basın açıklaması ile konut kredisi çekenlere uyarılarda bulundu.

Yayınlama: 22.08.2014
931
A+
A-

İnegöl’de tüketicileri bilinçlendirmek amacıyla zaman zaman önemli açıklamalarda bulunan İnegöl TÜKODER Başkan Yardımcısı Şükrü Sütcü, konut kredileri konusunda vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

 

DENGELİ BORÇLANIN








Sütcü yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Bankaların size sundukları faiz oranına değil özellikle kredi bitene kadar ödeyeceğiniz miktara dikkat edin, maalesef bizlerde krediler toplam faiz ve miktarına göre değil faiz oranına göre değerlendiriliyor. Örneğin X bankadan 0.70 faizle konut kredisi aldığınızı varsayalım. Bu krediden alınacak kredi masraflarını, Ekstra sigortaları göz göz önünde bulundurarak araştırmaları yaptıktan sonra kararınızı verin, misal olarak 60 ay vadeli konut kredisi aldığınızda bu 60 ay boyunca ne kadar ödeme yapacağınızı öğrenerek bunu bütün banka ve şubelerinden öğrendikten sonra en uygun krediye karar verebilirsiniz. Konut Kredisi çekmek kolaydır ancak ödemesi sandığımız kadar basit olmadığından ödeyebileceğimiz miktarı geçmemeye özen gösterelim ve hesabımızı yaparken sadece bankaya vereceğimiz taksitleri değil ekstradan çıkacak masraflar ile kötü günlerimizi de düşünerek uzmanların açıkladığına göre gelirimizin üçte birini geçmeyecek şekilde borçlanmaya çalışalım.

 

PAZARLIK YAPMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Bankalar tarafından hazırlanan sözleşmeler o kadar uzun ki maalesef millet olarak okumayı sevmediğimizden imzaladığımızdan adımıza kredi kartı çıkarabildikleri için sözleşmeyi eve götürerek dikkatlice okuduktan sonra kredi kartı ihtiyacınız yoksa reddedin. Bazı özel krediler dışında hiçbir bankanın sabit tutulmuş konut kredisi oranı olmadığından ve bankaların çalışanlarına en fazla inebilecekleri miktarları söylediklerinden pazarlık etmekten çekinmeyin. Sözleşme ve bütün dekontlarınızı kredi taksitleriniz bitene kadar mutlaka saklayınız. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.