Panik havasında değiliz

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, 7 Haziran Pazar günü yapılan Genel Seçimlerin resmi olmayan sonuçlarını değerlendirdi. Ortaya çıkan meclis tablosuna göre hiçbir partinin tek başına hükümet kurmasının mümkün görünmediğini söyleyen Başkan Anıl, “İş dünyası olarak bir panik havasında değiliz. Süreci sükûnetle takip edeceğiz” dedi.

Yayınlama: 09.06.2015
797
A+
A-

Seçim sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından resmi olarak ilan edilmesinin ardından yeni seçilen milletvekillerinin mazbatalarını alacağını ve en yaşlı üyenin başkanlığında toplanacak olan yeni mecliste yemin edeceklerini vurgulayan Metin Anıl, “Daha sonra hükümet kurma çalışmalarına başlanacak. Mevcut tabloda hiçbir parti tek başına iktidara gelemiyor. Bu nedenle koalisyon formülleri aranacak” dedi.

 

Demokrasilerde koalisyonların da bir çözüm olduğuna vurgu yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin hükümetsiz kalmayacağını belirterek, “Tek parti iktidarları istikrar açısından daha olumludur. Ama demokrasilerde koalisyonda bir çözümdür. Tek parti ile hükümet olmuyorsa koalisyon hükümeti kurulur. Bu da olmuyorsa dışarıdan destekli azınlık hükümeti kurulur. Bunlar Anayasamız ve yasalarımızda bulunan çözümlerdir. İş dünyası olarak bir panik havasında değiliz. Süreci sükûnetle takip edeceğiz. Herkese de bunu tavsiye ediyoruz. Yeni hükümet kurulana kadarki süreç önemli. Bu esnada küçük sarsıntılar olacaktır. Ama ekonomimiz bu sürece direnç gösterecek güçtedir” dedi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş