‘Perakende Zirvesi Sektörün Geleceğine Işık Tuttu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde BEBKA iş birliğiyle düzenlenen Perakende Ticaret Sektörü Zirvesi, sektör ve kurum temsilcilerini buluşturdu. Zirve, Türkiye ekonomisinin büyümesine güç katan sektörün geleceğine ışık tuttu.

Yayınlama: 17.05.2017
1.362
A+
A-

BTSO hizmet binasında düzenlenen zirvenin açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük 7. perakende pazarı konumunda olduğunu söyledi. Ekonomik büyüme ile satın alma gücünün artması ve modern perakende sektöründeki hızlı gelişmenin sektörün markalaşma sürecini hızlandırdığını belirten Gülmez, “Perakende sektörünün performansını, müşteri merkezli üretim, hizmet ve satış stratejileri ile operasyonel mükemmellik belirliyor. Ticari faaliyetlerde yüksek katma değerli hizmet üretimini ve verimlilik artışını sağlamalıyız. Teknoloji kullanımının ve yeniliğin özendirilerek hizmet kalitesinin artırılmasını temin etmeliyiz. Sektörlerimizin ticaret faaliyetlerinin toplulaştırılması için ticaret bölgeleri kurmalıyız” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, zirvenin Türkiye ekonomisinin büyümesinin en önemli güçlerinden birisi olan perakende ticaret sektörünün gündemindeki birçok konunun ele alınmasını sağladığını vurguladı.

Bursa Vali Yardımcısı ve BEBKA Genel Sekreter Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu, sektör temsilcileri, kamu kurumları ve akademisyenlerin iştirakiyle yapılan ‘Perakende Ticaret Zirvesi’nin sektörün geleceğine ışık tuttuğunu kaydetti.






Bursa Ticaret İl Müdürü Zübeyir Tokgöz, Türkiye perakende sektörünün ekonominin lokomotifii konumunda olduğunu söyledi. Tokgöz, Türkiye’de 2.7 milyon işletmenin bulunduğu, sektörde toplam cironun 441 milyar TL’ye ulaştığını söyledi.

BTSO Perakende Ticaret Konseyi Başkanı Berna Kırcı Aşıroğlu, BTSO Perakende Ticaret Konseyi öncülüğünde gerçekleştirilen zirvenin sektör için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakencileri Federasyonu Başkan Vekili ve KOÇTAŞ CEO’su Alp Önder Özpamukçu, perakendenin Türkiye’nin dördüncü büyük sektörü olduğunu ifade etti. Sektörün cirosal büyüklük açısından da imalattan sonra geldiğine dikkat çeken Özpamukçu, perakende sektöründeki büyümenin Türkiye’nin büyümesinden daha yüksek düzeyde olduğunu kaydetti.

Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Çağatan Taşkın ise perakende sektöründeki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş