Piyasa normale döndü

İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, ilkbahar ile beraber ürünlerin bollaşıp ucuzladığını, domates, biber, patlıcan, kabak, salatalığın normal fiyatına geldiğini dile getirdi.

Yayınlama: 25.04.2014
949
A+
A-

İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, fiyatların normale seviyesine düştüğünü ancak, yüksek bölgelerde yaşanan kırağıların meyve kıtlığı yaşatabileceği uyarısında bulundu.

 

YAZ AYINDA SUNİ BİR YÜKSELME OLABİLİR






Durgut açıklamasında şunları söyledi: İlkbahar ile beraber sebzeler bollaştı ve ucuzladı. Domates, biber, patlıcan, kabak, salatalık hepsi normal fiyatına geldi. Şuan sadece yeni meyvelerde pahalılık var. Bizim buralarda üst bölgeleri kırağı yaktı deniliyor. Biraz meyve kıtlığı yaşanacak gibi görülüyor. Dışarısının durumu nasıl olur bilemeyiz. Türkiye büyük, hiçbir kıtlık çekilmez ama biraz noksan olduğu zaman fiyatlar yükseliyor. Vatandaş şuan taze yaprak almaya yöneliyor. Şuanda bir hareketlilik var. Fiyatlar normal, vatandaşın alabileceği şekilde. Bir tek fasulye pahalı ama o da bollaşınca o da düşecek hali ile. Şuan pazarda kıt bir şey yok. Fiyatlar uygun.  Yaz aylarında fiyatlarda oynama olmayacaktır. Sadece ara boşluklarda yaşanacak kıtlıklarda suni bir yükselme olabilir. Mesela domates tarla ile sera arasında bir boşluk yaratıyor. O zaman oynarsa oynuyor. Eskiden şeftalide öyle olurdu. Biri biterken diğeri çıkmıyordu, arada bir boşluk oluyordu ve fiyat yükseliyordu. Artık aralar doldu, yeni yeni mahsuller oldu. Yeni cinsler çıktı. Eskisi gibi boşluk yaşanmıyor. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş