Tarım Fuarı, Uluslar Arası Fuar Takvimi’nde

İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) 2014 Muhtarlar Toplantısı Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Fuar toplantısında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Tarım Fuarı 13-16 Eylül 2014 tarihleri arasında Mer-Pa fuar alanında gerçekleşeceğini ve fuarda toplamda 73 adet stant açılacağını söyledi. Başkan Aktaş, Tarım Fuarının önemli yerlere geleceğini ifade ederek, “Önümüzdeki yıl Tarım Fuarımız, Uluslar Arası Fuar Takvimi’nde olacak” dedi.

Yayınlama: 08.08.2014
1.219
A+
A-

İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) 2014 Muhtarlar Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Önümüzdeki yıl Tarım Fuarı’nın Uluslar Arası Fuar Takvimi’ne gireceğini söyledi.

 

İNEGÖL İÇİN SANAYİ VE TİCARET ŞEHRİ DİYORUZ






Toplantıda ilk olarak açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş,Mobilya ve köftesi ile ünlü, aynı zamanda tarım ve hayvancılık şehri olan İnegöl, verimli topraklarıyla da önemli bir zenginliğe sahip. İnegöl için sanayi ve ticaret şehri diyoruz. Aslında bir o kadar da tarım ve hayvancılık şehridir İnegöl.  Bu kadar tarımla iç içe olan bir ilçede tarım fuarı düzenlemek, yeni tarım teknolojilerini, alet ve ekipmanları, ilçemiz çiftçisinin yakından görmesini sağlamak İnegöl Belediyesi olarak hedeflerimiz arasında olan bir çalışma” dedi.

 

TÜRKİYE GENELİNDE İNEGÖL AYÇEKİRDEĞİNE İLGİ ARTTI

“Tarım ve hayvancılık da kentimizin lokomotif sektörlerinden biri” diyen Başkan Aktaş, sözlerini şu ifadelerle devam ettirdi: Zenginleşme elbette sanayiden geçer, ama tarımın da sanayisi var. İnegöl Belediyesi olarak İnegöl’e yaptığımız her türlü çalışmanın yanında şehrimizin tarım gerçeğine de dikkat çekebilmek adına ilkini, 2007 yılında gerçekleştirdiğimiz ayçiçeği şöleni ile şehrimizin tarım gerçeğine vurgu yapmıştık. Bu şenlikler münasebetiyle Türkiye genelinde İnegöl ayçekirdeğine olan yoğun ilginin arttığını gözlemliyoruz. Yine çerezlik ayçekirdeği tohumunun sertifikalaşması anlamında 2008 yılında başlattığımız çalışmalar sonucunda “ İnegöl Alası Çerezlik Ayçiçeği” adı ile tescil edilerek, Belediyemiz öncülüğünde ilk kez bir tarım ürününe uluslararası sertifika alınmıştır.

 

BÖLGEMİZDE ÖNEMLİ BİR TARIMSAL POTANSİYEL MEVCUT

Bölgede tarımsal potansiyelin önemine değinen Aktaş, “İnegöl, her alanda olduğu gibi tarım, gıda ve hayvancılık üretiminde de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamakta. Bölgemizde önemli bir tarımsal potansiyel mevcut. İnegöl, bu potansiyelin büyük bir kısmına hitap edebilecek birikime güce, yeteneğe, akla ve alt yapıya sahip. İnegöl’ün sanayicisi, tüccarı, üretici, çiftçisi, sadece ürettiği ile değil, bölgede üretilen ürüne de katma değer katıp bunu bölgeye uzak yerlere ihraç edebilecek imkâna sahip. Bizim işimizde bunların önünü açmaktır. Buna imkân sunmak ve daha iyi bir noktaya gelmesini sağlamaktır. Şehrimizde; birbirinden güzel, birbirinden farklı meyve ve sebzelerimiz var. Bu topraklar verimli ve bereketli. Ne ekersek onu en iyi şekilde alabiliyoruz. Bunu tanıtmak ve hacmi genişletmek adına İNTARF adı altında böyle bir organizasyonu hep birlikte, İnegöl’ün tüm dinamikleriyle gerçekleştiriyoruz. İnegöl’de, böylesi bir fuarın düzenlenmesi tıpkı mobilyada olduğu gibi İnegöl tarımına büyük bir ivme kazandıracaktır. Fuar İnegöl tarımının tanıtılması için çok önemli. İnşallah yine iyi bir fuar hazırlayıp en iyi sonucu almak için uğraşacağız” dedi.

 

İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) ile ilgili bilgiler veren Aktaş, İnegöl Tarım Fuarı 13-16 Eylül 2014 tarihleri arasında Mer-Pa fuar alanında gerçekleşecektir. Bu fuarı yapmaktaki hedefimiz; şehrin üretim potansiyelini tanıtmak, bölgesel üretimi teşvik etmek, kent ekonomisine katkı sağlamak ve kırsal kalkınmayı sağlamaktır. Organizasyon çalışmaları kapsamında yaklaşık 1 ay önce; Belediyemiz, İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü, İnegöl Ziraat Odası, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü ve Bursa İhracatçılar Birliği öncülüğünde, şehrimizde bulunan; Yağlı Tohumlar Kooperatifi, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Muhtarlar Derneği, Meyve Üreticileri Birliği, Bursa Or-Koop, Bursa Köy-Koop. gibi tarımsal sivil toplum örgütlerinin başkan ve yetkilileriyle çeşitli lokal değerlendirmeler yapıldı” dedi.

 

TOPLAM 73 ADET STANT AÇILACAK

Fuarda 73 adet stant açılacağını söyleyen Aktaş, “13-16 Eylül tarihleri arasında 4 gün boyunca gerçekleşecek olan fuarımızda; 35 adet tarımsal mekanizasyon – tarım makineleri firması, 6 adet banka – finans kurumu, 12 adet kamu kurumu ve tarımsal sivil toplum örgütü, 20 adet tarımsal kalkınma kooperatifi olmak üzere toplam 73 adet stant açılacaktır. 2007’de ilk kez “Ay Çekirdeği Festivali’yle başlayan tarımsal kalkınma sürecimiz bugün tarım fuarı açacak seviyelere kadar geldi. Yine Büyükşehir yasasından sonra kurulan kırsal hizmetler müdürlüğümüzle de tarıma verdiğimiz önem ve destek daha da artacaktır” şeklinde konuştu.

 

BU FUARIMIZ SENEYE ULUSLAR ARASI FUAR TAKVİMİ İÇERİSİNDE OLACAK

Son olarak İnegöl Tarım Fuarı’nın önümüzdeki yıldan itibaren Uluslar Arası Fuar Takvimi içerisinde olacağını söyleyen Başkan Aktaş, “Önemle dikkat çekmek istiyorum. Bu fuarımız seneye Uluslar Arası Fuar Takvimi içerisinde olacak. Yani daha da büyüyüp gelişecek. Bu nedenle dolayı fuara katılım göstererek fuarımızı daha da iyi yerlere getirebiliriz. Şimdi belki biz, “gelin katılın sizde” diyoruz ama gün geldiğinde beklide herkes katılmak isteyecek. Uluslar Arası Fuar Takvimi için gerekli başvurular yapıldı ve seneye Fuar takvimi içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

 

TARIMSAL AÇIDAN İNEGÖL DEVASA BİR İLÇE

Başkan Aktaş’ın konuşmalarının sonlanmasının ardından açıklamalarda bulunan İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ise, “Bende başkanımıza katılıyorum. Bu toplantıya ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Sayın başkanımızın dediği gibi tarım fuarını gerçekleştireceğiz ve bu 2.’si olacak. Bizi mutlu eden katılım sayısının fazla olması. Böylece tarıma fuarına katılım gösterilmesinin ardından da dışarıdan gelen vatandaşlar bu fazlalığı göreceklerdir. Tarımsal açıdan İnegöl devasa bir ilçe. Dolayısıyla tarım İnegöl ekonomisinde önemli bir yere sahip. İnşallah bu yılda katılım çok güzel olur” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve Belediye Meclis Üyesi Selahattin Külcü, Tarım Fuarı ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş