TİCARİ İLİŞKİLER KURMAK İÇİN İNEGÖL’E GELDİLER

Sırbistan’ın Sancak bölgesinde bulunan ve yüzde 99’u Müslüman Boşnaklardan oluşan Tutin Belediyesi’nin Başkanı, beraberindeki heyetle birlikte ticari ilişkiler kurmak için İnegöl’e geldi. Boşnak heyet, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlama: 11.10.2016
1.356
A+
A-

Balkanlar’daki Osmanlı mirası Sancak’ın önemli kentlerinden biri olan Tutin Belediyesi’nin Başkanı Şemsudin Kuçeviç, beraberindeki heyetle birlikte İnegöl’e geldi. Sırbistan’ın Sancak bölgesinde yer alan 40 bin nüfuslu ve nüfusunun yüzde 99’u Müslüman Boşnaklardan oluşan Tutin’i tanıtmak ve İnegöl ile farklı ticari ilişkiler kurmak adına İnegöl’e gelen Boşnak heyet, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı da ziyaret etti.

 

TARIM, MOBİLYA VE TURİZMDE ÖNEMLİ POTANSİYELE SAHİP






Pazartesi akşamı İnegöl’e gelen Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç ve heyeti, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ile birlikte Başkan Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç, Türkiye ve İnegöl’e Sancak’tan selamlar getirdiklerini söyledi. İnegöl ile güzel bir ilişki kurmak amacıyla geldiklerini kaydeden Kuçeviç, “Ayrıca kendi Belediyemizi ve şehrimizi sizlere tanıtmak istiyoruz. Belediyemiz özellikle turizm ve tarım konusunda önemli potansiyele sahip. Bunu İnegöllü işadamlarına da anlatmak istiyoruz. Ayrıca bölgemiz orman konusunda da zengin. Bu sebeple mobilya ve ahşap üretimler yapabiliyoruz. Sancak bölgesinde bir avantaj da Avrupa ve Rusya’ya vergisiz ihracat yapılabiliyor” dedi.

 

BOŞNAKLARA “ÇİFTE VATANDAŞ OLUN” ÇAĞRISI

Kuçeviç, Sırbistan hükümetiyle çok mücadele ettiklerini ve bu mücadele sonunda Boşnaklara çifte vatandaşlık hakkını kazandırdıklarını da vurgulayarak “Şimdi buradaki Sırbistan’dan gelen Boşnaklara da sesleniyorum. Sancak’a gelip çifte vatandaşlık için başvuru yapsınlar. Çifte vatandaş olsunlar” diye konuştu.

 

YÜZDE 99’U MÜSLÜMAN

Son olarak belediyeleri ve şehirleri hakkında bilgi veren Kuçeviç, “Tutin Belediyemiz Sancak bölgesinde bulunuyor. Nüfusumuz 40 bin. Yüzde 99’u Boşnak Müslümanlardan oluşuyor” ifadelerinde bulundu.

 

İTSO İLE İŞ POTANSİYELİNİ KONUŞACAKLAR

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Tutin Belediye Başkanı Kuçeviç ve heyetine hoş geldin dileklerini ileterek şöyle konuştu: “Kendileri Pazartesi akşamı şehrimize geldiler. Kendileri de o bölgeden göç etmiş bir büyüğümüz olan AK Parti İlçe Başkanımız Adem Demirel, yine Bosna Hersek Derneği yönetiminden bazı yönetici arkadaşlarımız, işadamlarımız ve Belediye Başkan Yardımcımız Adil Kansu ile beraber Sancak’tan gelen heyeti karşıladık. Bugün kendilerine ilçemiz hakkında bazı bilgilendirmeler yapacağız. Devamında Ticaret ve Sanayi Odamızla bir araya gelerek inşallah orada iş potansiyeline yönelik neler yapılabilir noktasında fikir alışverişinde bulunacaklar” dedi.

 

BALKAN COĞRAFYASI BİZİM BİR PARÇAMIZ

Balkan coğrafyasının Türkiye için önemine dikkat çeken Aktaş, “Balkan coğrafyasıyla Türkiye’nin, özellikle İnegöl’ün ayrı gayrı düşünülmesi mümkün değil. Bildiğiniz gibi burada Bulgaristan, Kosova, Bosna, Sancak ve farklı yörelerden göçle gelmiş büyüklerimiz var geçmişte. Onlar da burada yıllardır çocukları ve torunlarıyla beraber oralarla irtibatını kesmemişler, devam ettirmişler. Balkan coğrafyası gerçekten bizim bir parçamız gibi. Ecdadımızın da çok önem verdiği ve önemli izler bıraktığı bir coğrafya. Çok değerli Belediye Başkanımız da kendisi çok tecrübeli 20 yıllık bir Belediye Başkanı. Bu noktada gelişen Türkiye ile nasıl irtibatta oluruz şekliden arayış içerisinde. Kendisine kolaylıklar ve başarılar diliyorum. İnegöl olarak yapabileceğimiz bir şey varsa yanlarında olduğumuzu da belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş Tutin Belediye Başkanı Kuçeviç ve beraberindeki heyete hediye takdiminde bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş