TÜRKİYE’DEKİ FUARLARIN EN TANINIRI MODEF

MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, bir basın toplantısı düzenleyerek MODEF Nisan Fuarı hakkında açıklamalarda bulundu. Fuarda hedeflenen ziyaretçi sayısına ulaşıldığını ve bunun başarılmasında reklam ve medya çalışmalarının etkili olduğunu ifade eden Uğurdağ, “MODEF Fuarcılık reklam ve medya tanıtımı açısından şuan Türkiye’de faaliyet gösteren bütün fuar şirketlerinin önündedir. Bugün irdelenmeye ve incelenmeye kalkıldığında ne İstanbul’daki ne de Türkiye’nin diğer bölgelerindeki fuar şirketleri MODEF Fuarcılık kadar reklama ve medyaya önem vermiyorlar” dedi.

Yayınlama: 20.04.2016
793
A+
A-

MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri 2016 MODEF Nisan Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

 

ZİYARETÇİ HEDEFİNE ULAŞILDI








2016 MODEF Nisan Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulunan MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “MODEF Nisan 2016 fuarımız çok şükür kazasız belasız tamamlandı. Hiçbir şekilde menfi bir olay yaşamadık. Ülkemizin içinde bulunduğu durum itibariyle çok nezih ve ferah bir fuar dönemi geçirdik. Fuarımızın bu sene 35’incisini düzenledik. 28 bin metrekare alanımızda 189 firmamız iştirak etti. 6 gün ziyaretçiye açık olan fuarımızda 51 farklı ülkeden 412 yabancı misafir katıldı. Ülke çapında da 81 ilden profesyonel ve online davetiye ile birlikte 16 bin 170 ziyaretçi sayısına ulaştık. Bu konjonktürde ziyaretçi sayımızın yeterli olduğu kanaatindeyiz. Genel itibariyle önceki dönemlere baktığımızda MODEF Fuarcılık olarak ortalama bu sayıya ulaşıyorduk. Yine Nisan Fuarı’nda bu sayıya ulaşmış olduk. 51 farklı ülkeden 412 ziyaretçinin Nisan fuarına katılması bizim açımızdan olumludur. Nisan fuarı iç piyasaya yönelik bur fuar olmasına rağmen birçok kıtadan birçok yurtdışı ziyaretçimiz fuarımızı ziyaret ettiler. Katılım anlamında iyi çalışan firmalarımız vardı. Hem stant anlamında hem ürün anlamında hem de fiyat çalışması anlamında iyi çalışmayan firmalarımız da vardı. Ortalama bir değer ortaya koyduğumuzda fuarımızda hem ziyaretçi hem katılımcı hem de alışveriş açısından üst düzey bir memnuniyet elde ettik” dedi.

 

TÜRKİYE’DE 1 NUMARA

Medya tanıtım ayağını farklı bir boyutta yürüttüklerini aktaran Uğurdağ, “Bu çalışmadan dolayı çok fazla teşekkür ve tebrik alarak mutlu olduk. Medya tanıtım ayağımızı uluslararası medya kuruluşlarıyla yaptık Görsel basında NTV başta olmak üzere A Haber, TGRT Haber, Blumberg TV’de canlı programlara çıktık. Bunun yanında Türkiye’de en çok seyredilen dizilerde reklamlarımız döndü. Ona keza aynı şekilde Türkiye’nin en çok tiraja sahip gazetelerinde reklamlarımız, ilanlarımız çıktı. Üst düzey dinlenen radyo kuruluşlarımızda reklamlarımız çıktı. Burada özellikle yönetim kuruluma, MODEF personeline, medya tanıtım işimizi yürüten Oğuz beye ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bu sene üst düzey reklam tanıtımından verim aldık. Sadece bizim görüşümüz değil, hem ziyaretçilerin hem de katılımcıların görüşü de bu şekilde. Bunun yanında billboard çalışmalarımız gerek deniz otobüslerinde gerek İstanbul ve diğer şehirlerde çok etkili oldu. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu tanıtımlarımızın üzerine ilave ederek daha iyi noktalara geleceğiz. MODEF Fuarcılık reklam ve medya tanıtımı açısından şuan Türkiye’de faaliyet gösteren bütün fuar şirketlerinin önündedir. Bugün irdelenmeye ve incelenmeye kalkıldığında ne İstanbul’daki ne de Türkiye’nin diğer bölgelerindeki fuar şirketleri MODEF Fuarcılık kadar reklama ve medyaya önem vermiyorlar. Bu da çıktığımız programla, yaptığımız ilan, reklam ve TV görselleriyle ortaya konmuş vaziyettedir” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL OLARAK FUARA KATKI KOYMALIYIZ

Mobilya fuarının İnegöl’ün vazgeçilmez unsuru olduğunu belirten Uğurdağ, “Hiçbir organizasyon İnegöl’de 15-20 bin ziyaretçi getiremez. MODEF Fuarcılık bunu sağlamaktadır ve her fuarımızda İnegöl’de 18-20 bin ziyaretçi geliyor. Bu ziyaretçiler hem fuarımızı geziyor hem şehrimizdeki diğer noktalarımızı geziyorlar. Tüm sektörler bu ziyaretçi sayısından maddi anlamda oldukça yüksek gelir elde ediyorlar.  MODEF Fuarına tüm şehir olarak daha büyük düzeyde katkı koymalı ve sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

 

MODEF EXPO MOBİLYANIN YENİLİK YÜZÜ OLACAK

Nisan Fuarı’nın geçmişte kaldığını ve ilerideki MODEF Expo fuarına odaklanmak istediklerini belirten Uğurdağ, “Bugünden itibaren MODEF Expo fuarına hazırlanmaya başlıyoruz. MODEF Expo Fuarı da özellikle yurtdışı ayağı itibariyle çok kuvvetli bir fuardır. Hem yurtdışı hem yurtiçi ile önümüzdeki MODEF Expo’ya MODEF Fuarcılık olarak en üst seviyede hazırlanmayı amaçlıyor ve bugün itibariyle çalışmalarımıza başlıyoruz. Fuarımızda mevcut binamızdaki stantlarla ilgili değişiklikler düşünüyoruz. Bunlar firmalarımıza bildirilecek. Yeni yüzümüzle fuarımızdaki stantlarda değişiklikler yaparak MODEF Expo’nun önümüzdeki fuarda İnegöl mobilya sektörünün yenilik yüzü olmasını sağlayacağız. Tüm katılımcılarımızın ve İnegöl mobilya sektörünün de bizim aldığımız kararlara saygı duyarak destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

 

HAZIRLANAN FİRMALAR ÜST DÜZEYDE VERİM ALDILAR

Şenlik havasında geçen bir fuarın daha sonuna geldiklerini ifade eden Uğurdağ, “1 haftalık bir süreç yaşadık, Türkiye mobilya sektörü İnegöl’de buluştu. Birçok ziyaretçi hem fuarımızı hem de İnegöl mobilya sektörünü ziyaret etti, yeni ürün ve tasarımları gördü. Çalışan, hazırlanan firmalarımız üst düzeyde verim aldı. Verim alamayan firmalarımız da ilk önce ürünlerine ve stantlarına dikkat etmelilerdir. Bizim tavsiyemiz bu yönde. Firma sahibi arkadaşlarımız inşallah önümüzdeki fuarlarda iyi bir şekilde hazırlanırlarsa daha üst düzey verim alacaklardır. Nisan fuarımızda bize büyük katkı sağlayan Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İTSO Başkanımıza, Kaymakamımıza, Emniyetimize, Jandarma Komutanımıza, basın mensuplarına göstermiş oldukları ilgi ve hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

NİSAN FUARI ULUSLARARASI TAKVİME GİRECEK Mİ?

EXPO’nun uluslararası bir fuar olduğunu ve Nisan fuarının da uluslararası bir sayıya sahip olduğunu belirten Uğurdağ, “Hakkımız var. Yönetim kurulu olarak Nisan fuarının da uluslararası fuar takvimine girmesi konusundaki değerlendirmesini yaparız. Şuan itibariyle EXPO fuarımızı uluslararası düzeyde yapıyoruz. Eğer yönetim kurulumuz Nisan’ı da uluslararası boyuta çevirelim şeklinde karar alırsa bunun için de çalışıp uluslararası boyuta dönebiliriz. Şuan o noktada bir kararımız yok” dedi.

 

YENİ FUAR ALANI SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Yeni fuar alanı ile alakalı sürecin sürdüğünü aktaran Uğurdağ, “Yeni fuar alanını bu fuar alanının çok üzerine çıkarmamamız lazım. Resmi müracaatlarımızı, plan ve projelerimizi yürütüyoruz. Projemizi fuar açılışında gösterdik. Yüzde 60-70 seviyesinde tamamlanmış durumda. Belediye Başkanımız ve personeli bu işle alakalı gerekli ilgi ve alakayı gösteriyorlar. İhaleye çıkması gereken bir süreç var ve bu süreç devam ediyor. Aksayan bir şey yok, çalışmalara hızlı şekilde devam ediyoruz. Bu süreç kısa sürede tamamlanacak bir süreç değil. Gerek projesiyle gerek Belediyemizin alacağı kararlarla ilgili ve maddi kaynağının hazırlanmasıyla ilgili bir süreçtir. Bu süreç devam ediyor ve bu süreçten ödün vermeyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.