Yüksek Lif Kaliteli Pamuk Çeşitleri Üreticiyle Buluşuyor

Yerinde ıslah stratejisiyle geliştirilen yüksek lif kaliteli ve verim gücü yüksek yeni pamuk çeşitleri MAY505 ve MAY455, 2017-2018 sezonunda üretici ile buluşacak.

Yayınlama: 05.02.2018
1.452
A+
A-

Pamuk tohumunda Türkiye’nin önder tohum firması MAY Tohum, pamuk Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği yeni çeşitleriyle ürün portföyünü genişletti. MAY Tohum, pamuk Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda, üretici ve çırçırcıların ihtiyaç ve beklentilerine çözüm olacak, daha çok kazanç elde etmelerini sağlayacak çeşit özelliklerini belirlediği ’MyFiber’ platformunu oluşturdu. MyFiber platformu kapsamında ıslahı gerçekleştirilen MAY505 ve MAY455, yüksek lif kalitesi, yüksek çırçır randımanı, yüksek verimlilik ve stres şartlarına dayanıklı olma özellikleriyle üreticilere ve çırçırcılara daha çok kazandıracak.

Türkiye’de pamuk üretimindeki gelişmeler ve yeni pamuk çeşitleriyle ilgili bilgi veren MAY Tohum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Çiftçiler, “Türkiye için oldukça önemli bir stratejik ürün olan pamuk üretimi, bir süredir, yüksek üretim maliyetleri sebebiyle üreticinin daha kolay ve yüksek kazanç sağladığı çeşitlere yönelmesi sonucu düşüşteydi. Ancak 2015 yılından itibaren olumsuz üretim koşullarına dayanıklı, verimliliği yüksek çeşitlerin pazara girmesiyle tekrar pamuk ekim alanları artmaya başladı. 2017 yılı itibariyle havza bazlı destekleme modeli kapsamında pamuk desteklerinin artmasıyla da ekim alanları daha da büyüdü. Üreticinin pamuk tohumu talepleri göz önünde bulundurulduğunda, bu yıl, pamuk ekim alanlarının geçen seneye oranla yaklaşık yüzde 10-15 oranında artış göstermesi bekleniyor. Verimliliği ve stres şartlarına dayanıklılığı ile üreticinin ilk tercihi olan pamuk çeşitlerimiz, 2017 yılında da piyasada en çok tercih edilen ve ilk talep gören çeşitler oldu” diye konuştu.

MyFiber güvencesiyle yüksek lif kaliteli pamuk çeşitleri MAY Tohum ürün portföyündeki yerini aldığını belirten çiftçiler, “2008 yılında başladığımız pamuk Ar-Ge çalışmalarımız kısa sürede çok iyi sonuçlar vermeye başladı. Özellikle Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz bölgelerinde, pamuk pazar lideri olarak her zaman üreticilerimize daha çok kazandırarak, verimli ve dayanıklı çeşitlerimizle üreticilerin en önce tercih ettiği marka olduk. Ar-Ge ekibimizin yerinde ıslah stratejisi doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmaları sonucu ürün portföyümüze iki yeni çeşit daha dahil oldu. Tescili onaylanan yeni çeşitlerimiz MAY505 ve MAY455, 2017-2018 sezonu itibariyle üreticilerimizin beğenisine sunuluyor. Pamuk türü, ıslah faaliyetlerimizde en çok önemsediğimiz, odaklandığımız türlerin başında geliyor. MyFiber platformumuz kapsamında geliştirdiğimiz çeşitlerimiz olan MAY505 ve MAY455, geçmiş iki yıldaki deneme sonuçlarına bakıldığında, yüksek lif kalite değerleri, verimliliği ve stres şartlarına dayanıklılığı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bu sezon üretici ile buluşan bu çeşitlerimiz, yüksek lif kaliteleriyle üreticilere ve çırçırcılara daha çok kazandıracak” dedi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş